Femini.ro

Beneficiile consumului de ciocolată

Nutriţie

Beneficiile consumului de ciocolată

Arătată cu degetul ca pe o vrăjitoare crudă ce vrea să ne adauge câteva kilograme în plus în zona taliei şi nu numai, ciocolata a beneficiat de o reputaţie proastă, considerată un aliment care doar îngraşă şi atât. Dar nu este chiar aşa. Ciocolata servită cu măsură aduce multe beneficii sănătăţii, unele notabile. Iată la ce este bun acest desert delicios la care nici măcar adulţii nu îi pot face faţă.

ciocolata 1

Nu toată ciocolata este bună

ciocolata 4

Deşi am fi cu toţii tentaţi să alegem ciocolata dulce cu lapte mult, cremă delicioasă şi diverse arome care să gâdile papilele gustative, răsfăţându-le la maxim, nu acesta aduce beneficii sănătăţii ci varianta simplă, dacă putem spune aşa, adică ciocolata fără arome cu cel puţin 70% cacao. Este de preferat să se aleagă o ciocolată amară sau neagră cu foarte puţin zahăr, dar cu multă pudră de cacao. De ce se insistă asupra faptului ca aceasta să aibă cacao? Pudra de cacao este o sursă excelentă de antioxidanţi, dar chiar şi aşa nu trebuie să se faca abuz. Câteva pătrăţele de ciocolată neagră sau amară sunt de ajuns să controleze senzaţia de dulce pe care pe care o avem cateodată.

Un cadou delicios pentru Dragobete

ciocolata 5

Daca de Dragobete nu ştii ce cadou i-ai putea face jumătăţii tale, o cutie cu praline sau o ciocolată de cea mai bună calitate este un răsfăţ pe măsură.

Protejează inima şi îmbunătăteşte circulaţia

Un studiu recent efectuat asupra consumului de ciocolată neagră a scos la iveală faptul că aceasta previne aglomerarea de celule albe în artere, prevenind astfel blocajul. Este redată astfel flexibilitatea arterelor.

Scade riscul de infarct

Un studiu efectuat în Finlanda arată că un consum adecvat de ciocolată scade riscul de a suferi un infarct. Consumul de pudră de cacao a fost asociat cu un nivel scăzut de colesterol rău şi cu un risc mic de afecţiuni cardiovasculare. Este îmbunătăţit şi nivelul de colesterol bun.

O sursă delicioasă de minerale

Ciocolata neagră este o sursă de minerale precum potasiu, zinc, seleniu. 100 de grame de ciocolată neagră cu 70% cacao oferă 67% din doza recomandată de fier pentru o zi întreagă.

Protejează pielea de arsuri

Deşi mulţi dintre noi am auzit că dulciurile sunt vinovate pentru neastâmpăratele coşuri de pe ten, ciocolata neagră cu multă pudră de cacao şi foarte puţin zahăr protejează pielea de arsurile solare. Meritele se datorează flavonoidelor din pudra de cacao.

Previne diabetul

Pare incredibil, dar este adevărat. Ciocolata cu multă cacao îmbunătăteşte sensibilitatea la insulină, acest lucru fiind certificat. Aşadar, consumul adecvat de ciocolată neagră poate preveni sau întârzia diabetul.

Îmbunătăteşte memoria

ciocolata 7

Flavonoidele din pudra de cacao îmbunătăţesc memoria la persoanele în vârstă, deţin proprietăţi anti-inflamatorii şi astfel ajută creierul să se refacă în urma accidentelor, precum comoţiile. Dar, la fel ca în precedentele situaţii, ciocolata neagră aduce aceste beneficii.

Ciocolata e dulce precum dragostea

Ciocolata conţine substanţe care stimulează creierul să producă hormonul fericirii numit endorfină pe care il simţim la cote maxime şi atunci când suntem îndrăgostiţi. Astfel ciocolata elimină stresul şi induce starea de bine, de fericire.

Tu consumi ciocolată?

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top