Femini.ro

Beneficiile produselor pe bază de colagen

Întreţinere

Beneficiile produselor pe bază de colagen

Beneficiile produselor pe bază de colagen

Trecerea timpului își lasă câte un pic amprenta pe chip. Apar liniile de expresie, ridurile, pielea își pierde din strălucirea de odinioară, ba chiar se întrezăresc și petele de pigmentaţie. Cu alte cuvinte, tenul îmbătrânește odată cu noi. Însă semnele îmbătrânirii pot fi întârziate iar asta se poate face în primul rând prin corectarea stilului de viață într-unul cât mai echilibrat și utilizarea produselor cosmetice adaptate nevoilor tenului. În funcție de vârstă, se vor utiliza produse cosmetice cu ingrediente ce vin să hidrateze, să hrănească și să repare pielea. Produsele pe bază de colagen sunt un exemplu bun pentru prevenirea și ameliorarea semnelor îmbătrânirii cutanate. Beneficiile acestora sunt incredibile și datorită acestui lucru ne-am decis să vorbim despre ele.

Fiolele pe bază de colagen-o alegere ieftină dar eficientă în prevenirea îmbătrânirii tenului

Îmbătrânirea tenului nu survine doar odată cu vârsta, ci și din cauza stilului de viață dar și a altor factori ce vin să potenţeze asta. Fiolele cu colagen disponibile pe piața produselor cosmetice constituie de departe variante atractive pentru toate femeilor preocupate de tot ce înseamnă anti-aging. Sunt accesibile dar efectele oferite de acestea sunt incredibile. Pielea este instant hidratată, începe să se recapete din elasticitate, astfel aceasta devine mai fermă, luminoasă și mai tânără. Colagenul îmbunătățește aspectul ridurilor care sunt cauzate de îmbătrânirea pielii şi nu numai. Însă la nivelul pielii rezultatele nu se înregistrează doar la scăderea ridurilor, ci și a zonelor de pigmentaţie în special roşeaţa pielii. Fiolele pe bază de colagen se pot folosi cu succes și în ameliorarea liniilor de expresie mai ales acolo unde pielea se încruntă cel mai des, adică la nivelul buzelor sau pe frunte.

Colagenul îmbunătățește aspectul pielii

Folosite periodic, fiolele pe bază de colagen îmbunătăţesc textura pielii. Aceasta devine mai luminoasă cu un aspect tânăr, hidratată și fină. În plus, este stopată acțiunea nefastă pe care o au radicalii liberi în îmbătrânirea pielii. Astfel sunt prevenite semnele îmbătrânirii cutanate iar frumusețea pielii este o stare prezentă. Însă nu doar radicalii liberi sunt acei dușmani de temut ai tenului, ci și poluarea din mediul înconjurător precum și stilul de viață nesănătos (viciile, privarea de la somn, lipsa lichidelor, a fructelor și legumelor din meniu etc).

Cum se folosesc fiolele cu colagen

Pe piața produselor cosmetice există mai multe produse pe bază de colagen. Unele se administrează intern, iar altele extern așa că trebuie să știi de la bun început ceea ce alegi. Efectele asupra pielii sunt impresionante în ambele tipuri de produse pe bază de colagen. Foarte ușor de folosit sunt și fiolele pe bază de colagen care au utilizare strict externă, așa că nu se va bea conţinutul lor. Pentru asimilarea colagenului în piele, se recomandă masarea.

Cine poate folosi fiolele cu colagen

Aceste produse pot fi utilizate de toate femeile de peste 25 de ani care își doresc ceva eficient în lupta cu ridurile și prevenirea acestora. Pentru efecte din cele mai spectaculoase, se recomandă ca acestea să se utilizeze în mod frecvent.

Ce este de fapt colagenul?

Colagenul este o proteină importantă din organism ce conferă putere, rezistenţă muşchilor, oaselor, pielii, dar și tendoanelor. Când apar bolile, stilul de viață este unul nesănătos și bătrânețea îşi face apariţia, este influenţată dramatic producţia de colagen. În acest caz este afectată textura pielii, cartilagele și încheieturile.

Când scade nivelul de colagen în organism

Producţia de colagen începe să fie afectată după 20-30 de ani. Ușor, ușor nivelul de colagen scade iar asta se vede și se simte. Practic celulele ce îl produc încep să se degradeze și astfel scade și producţia de colagen în organism. Din păcate razele soarelui și viciile (fumatul etc) accelerează scăderea producției de colagen.

Suplimente pe bază de colagen sau alimente ce-l conţin?

Însă Asia, suplimentele pe bază de colagen conţin proteină hidrolizată de origine animală, iar absorbţia poate declanşa în unele cazuri neplăceri stomacale. Cel mai sigure pentru sănătate sunt alimentele care au colagen, de exemplu, carne, peşte și carne de pasăre.

Tu folosești produse pe bază de colagen? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top