Femini.ro

Beneficiile untului de shea

Întreţinere

Beneficiile untului de shea

Beneficiile untului de shea

Pesemne ai mai auzit până acum de untul de shea sau l-ai regăsit pe lista multor produse cosmetice achiziţionate iar ăsta este un lucru bun. La ce este bun de fapt untul de shea? Descoperă mai jos.

Ajută la o mai bună hidratare a pielii

Săpunurile, gelurile de duş, loţiunile sau cremele de corp pe bază de unt de shea au fost create din nevoia de a îngriji cât mai delicat pielea. Aceasta este vulnerabilă iar produsele obișnuite de igienă o agresează așa că au fost concepute cele pe bază de unt de shea. Acest ingredient important vine să hidrateze, să calmeze și să confere pielii fineţe. De asemenea, un alt aspect tare important privind produsele cosmetice pe bază de unt de shea este capacitatea acestui ingredient de a păstra intactă bariera de protecție a pielii, în timp ce altele o fragilizează și o distrug.

Este delicat cu pielea ta

Folosirea în exces a produselor de igienă usucă pielea și o fragilizează. Astfel pielea își pierde din fineţe. Ce este de făcut? Să se înlocuiască produsele de igienă personală (gel de duş, săpun solid sau lichid etc) cu altele mai blânde pe bază de unt de shea. Untul de shea din acestea permite utilizarea lor zilnică pentru o igienă ireproşabilă. În plus, ți-e mai mare dragul să le folosești. Pielea rămâne curată, fină, catifelată și nici semn de deshidratare.

Pătrunde foarte repede în straturile profunde ale pielii

Untul de shea este foarte bun pentru hidratarea pielii iar pentru pentru asta nu trebuie să te uiți mult și bine pe ecranul ceasului căci numaidecât o vei simți fină, catifelată. Cum așa? Untul de shea conține grăsimi ce se regăsesc în mod normal în piele motiv pentru care se absoarbe atât de ușor. Așadar, aplicarea acestuia pe piele se transformă într-un gest plăcut nu doar unul firesc. Pielea este hidratată mult mai repede decât dacă ai fi folosit alte produse așa că îl poți utiliza zi de zi.

Este recomandat în special pielii uscate și crăpate

Fiind un excelent hidratant, untul de shea se adresează în mod special pielii deshidratate, uscate și crăpate. Este, așadar, soluția salvatoare pentru genunchii juliţi, coatele uscate sau, de ce nu, pentru buzele crăpate. Se pot folosi după caz produse cosmetice care au încorporate în ele untul de shea sau produsul în sine în stare pură (nerafinat). De asemenea, se recomandă folosirea produselor hidratante după exfoliere sau duş prin mişcări blânde ca și cum s-ar face un masaj.

Îngrijire îndelungată

Folosirea untului de shea sau a produselor ce îl au trecut în lista ingredienţilor oferă protecție barierii pielii timp lung. Cum așa? Pur și simplu sunt menţinute substanţele ce intră în structura barierii pielii iar aceasta rămâne fină, hidratată și catifelată mai mult timp. Așadar, nu se simte senzația aceea neplăcută de piele care strânge lucru care se întâmplă după folosirea unor produse astrigente.

Are grijă de pielea ta

Untul de shea este tare blând cu pielea și chiar o repară. Ajută, așadar, la refacerea nutrienţilor ce formează bariera naturală de protecție a pielii iar aceasta este tare importantă pentru păstrarea optimă a nivelului de hidratare, dar și pentru protecție.

Tu folosești unt de shea?

Periajul uscat al corpului

Răsfaţă-ţi pielea cu ulei de măsline!

La ce este bun uleiul de măsline

Beneficiile uleiul de lavandă

Când nu ar trebui să foloseşti ulei de cocos

Uleiul de peşte, un foarte bun antidepresiv

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top