Femini.ro

Bicarbonatul de sodiu te scapă de punctele negre

Casa şi grădina

Bicarbonatul de sodiu te scapă de punctele negre

Bicarbonatul de sodiu te scapă de punctele negre

Mulți dintre noi îl au în bucătărie, dar puțini știu cât de multe poate face bicarbonatul de sodiu. Înlocuieşte cu succes soluția de curaţat diversele suprafeţe, ba chiar elimină mirosul urât din cameră. La ce mai bun bicarbonatul de sodiu? Descoperă pe femini.ro.

1. Bicarbonatul de sodiu te scapă de crampele și arsurile la stomac

Puțini dintre noi știm că, de fapt, bicarbonatul de sodiu este o sare cu puternice proprietăți antibacteriene. Graţie acestora, bicarbonatul de sodiu este benefic în multe probleme. O singură linguriţă de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă plată te scapă de neplăcutele crampe și chiar ajută în arsurile stomacale. Scapi astfel de tendinţa de a lua pastile după ureche.

2. Elimină petele de pe dinți, placa bacteriană și albeşte dantura

Graţie proprietăţilor antibacteriene, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu succes în albirea dinţilor. Elimină astfel petele inestetice de pe dinți cauzate de tartru, te scapă de mirosul neplăcut provocat de placa bacteriană și oferă un zâmbet mai strălucitor. Beneficiezi astfel de un scurt tratament de albire și întreţinere a dinţilor cu puțini bani și efort. Atenție! Este bine să nu apelezi des la acest tratament cu bicarbonat de sodiu, asta pentru că ți-ar putea afecta smalţul.

3. Bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile neplăcute din cameră

Cu toții știm că este foarte important să ne simțim bine în locuinţa în care stăm. Felul în care sunt așezate piesele de mobilă sau sunt vopsiţi peretii, decoraţiunile care vin într-o armonie totală cu restul sunt elemente tare importante. Dar la fel de importantă este și calitatea aerului din cameră. Un aer neplăcut sau închis nu va face cinste nimănui de a sta în acea încăpere. Deși motivele pentru care se întâmpla asta sunt multe, bicarbonatul de sodiu poate fi o alternativă rapidă pentru a te scăpa de aerul urât mirositor din cameră. Tot ce trebuie să faci pentru asta este să pui într-un borcănaş (ca acelea de unt de corp) bicarbonat de sodiu și peste care să picuri puțin ulei esenţial. Poți să optezi pentru ulei cu miros de fructe sau de plante, de exemplu, ulei de mentă, ulei de portocal, de lămâie etc. Graţie proprietăţilor antibacteriene, aerul urât mirositor din cameră este înlocuit numaidecât de unul proaspăt și curat.

4. Bicarbonatul de sodiu-foarte bun pentru îndepărtarea mirosului urât din frigider

Mirosul urât din frigider este de cele mai multe ori cauzat de prezenţa bacteriilor, dar și a alimentelor neacoperite. Existenţa bacteriilor printre alimentele pe care le consumăm reprezintă un real pericol. Totuși, există soluții care pot să te ajute să scapi de mirosul urât, dar și de prezenţa bacteriilor iar un astfel de exemplu este bicarbonatul de sodiu. Această sare minunată poate fi pusă într-un recipient cu puțină apă și apoi să îmbibi o cârpă moale în soluţia rezultată și să ștergi bine toate spaţiile din frigider.

5. Bicarbonatul de sodiu elimină comedoanele

Comedoanele sau punctele negre sunt imperfecţiuni tare inestetice ale tenului. Acestea apar în general la o piele grasă sau acneică. Din fericire există soluții pentru asta. Bicarbonatul de sodiu este și de această dată una dintre ele. Dacă ai puncte negre și vrei să scapi de ele, amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu apă plată până ce obții o pastă și întinde-o apoi pe tenul proaspăt demachiat. Lasă masca să acţioneze câteva minute și apoi clăteşte. Acest tratament are efect benefic asupra imperfecţiunilor tenului.

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top