Să călătorim!
Bucovina, destinația perfectă pentru o vacanță de vis
Ne aflăm în sezonul concediilor atunci când mulți dintre noi îşi doresc să se relaxeze în acele câteva zile libere într-o destinație mirifică. Un astfel de exemplu pentru o vacanță de vis este și Bucovina.
Bucovina este cea mai veche zonă din țară, care fascinează cu dealuri înverzite, cu păduri stufoase și munți falnici, cu oameni frumoși și buni la suflet, cu mâncare gustoasă, dar și cu cele mai frumoase mânăstiri.
Aici se găsesc comorile pe care ni le lăsat Ştefan cel Mare și Sfânt și anume cele 47 de mănăstiri.
Printre cele mai importante dintre ele amintim Putna, unde de altfel se află mormântul domnitorului Moldovei, Ştefan cel Mare și Sfânt, Suceviţa, Moldoviţa, dar și Voroneţul care este cunoscută pentru al său albastru minunat.
Pe pereții interiori ai mănăstirilor pelerinii vor vedea adesea chipul pictat al marelui domnitor al Moldovei, care a păzit țara cu atâta înțelepciune. Aici, în aceste minunate zone ale Bucovinei, sufletul se hrăneşte cu o pace adâncă.
Pe lângă mormântul lui Ştefan cel Mare, aici își dorm somnul adânc Alexandru cel Bun, întemeietorul de legi, dar și descăleţul Dragoş sau îmblânzitorul de zimbri. Tot aici în frumoasa Bucovină se află cetatea sfântă a Sucevei.
Cei mai norocoși din fire pot economisi dacă aleg să se cazeze la pensiune unde gazda o să le pună și ceva pe masă. Ospitalitatea locuitorilor Bucovinei este bine cunoscută. Vorba dulce adresată călătorilor, dar și sacrificiul de a le pune pe mese cele mai gustoase bucate nu se pot uita cu una, cu două. Aici mâncarea te face să mai revii. Are ceva aparte în ea, poate dragostea adăugată de bucătărese. Și pe lângă toate acestea, condiţiile de cazare sunt bune ceea ce te determină să mai stai.
Printre mâncărurile care răsfaţă simţurile amintim bine cunoscuta ciorbă rădăuţeană, borşurile, tochitura moldovenească și delicioşii cârnaţi cu influență austro-ungară. Micul dejun capătă gust cu bine cunoscutul caş de Bucovina preparat din lapte de oaie sau de vacă, cu urdă, cu smântână delicioasă și cu ouă proaspete. Carnea este absolut senzaţională și poate fi servită alături de un pahar de afinată sau de zmeurată. La fel de popular este și rachiul de prune. Însă nici hribiile cu smântână nu sunt de colea, iar vinul natural merită și el degustat. Dacă alegeţi să vă cazaţi la vreuna dintre pensiuni, aşa cum am precizat anterior că este o metodă bună prin care se pot economisi bani, aveţi astfel şansa de a vedea cum trăiesc oamenii, mai ales cum se gospodăresc ei. Aerul curat, bucuria de a suprinde răsăritul dis-de-dimineaţă, de a savura bucate naturale care nu au cunoscut pic de conservanţi este un adevarat răsfăţ pentru trup şi suflet. Aici în frumoasa Bucovină aveţi şansa de a vă face o vacanţă de vis.
Fie că alegeţi să vizitaţi mănăstirile, că planuiţi o drumeţie pe falnicii munţi sau pur şi simplu vizitaţi cetăţile vechi, aveţi mereu ce vedea. La fiecare pas vă încărcaţi sufletul cu amintiri frumoase pe care nu le veţi uita aşa uşor şi care vă vor determina să mai reveniţi şi asta pentru că Bucovina sau”Ţara Fagilor” te face să te îndrăgosteşti de ea.
Tu ai de gând să mergi în Bucovina?
