Femini.ro

Cancerul la plămâni; simptome de ştiut chiar dacă nu eşti fumător

Sănătate

Cancerul la plămâni; simptome de ştiut chiar dacă nu eşti fumător

Durerile în piept sunt cele mai evidente semne pentru cancerul la plămâni însă, pe lângă acesta mai sunt şi o mulţime de altele la care probabil nici nu te gândeşti pentru că nu eşti fumător.

Conform studiilor, peste 20% dintre persoanele care mor din cauza cancerului la plămâni nu au fumat vreodată în viaţă.

Atunci? De ce un nefumător suferă de această groaznică boală?

Acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună ce trebuie să ştii numaidecât când vine vorba de cancerul la plămâni:

O tuse enervantă

Majoritatea indivizilor cu cancer la plămâni se confruntă cu o tuse groaznică, ocazional şi cu sânge, explică specialiştii. Dacă se desprinde un mucus dur şi colorat în roşu, vişiniu sau ceva mai deschis, atunci trebuie numaidecât să mergi la un control. Dar chiar şi o tuse normală, uscată, ce ţine mai mult de o lună, trebuie verificată.

Infecţii cronice

De foarte multe ori, pe virusuri trebuie se dă vină când vine vorba de infecţiile la plămâni- bronşita cronică fiind cea mai cunoscută dintre toate. Dar, dacă în mod repetat te îmbolnăveşti şi fiecare boală ţi se pare că se raportează  doar la zona pieptului, acesta poate fi un semn de cancer.

Pierdere în greutate

Să scapi de kilograme serioase şi asta fără a-ţi schimba dieta sau antrenamentul? Poate fi vorba de orice tip de cancer deoarece un tip de tumoră avansată poate produce foarte multe proteine ce-i vor transmite corpului tău să piardă în greutate. Din această cauză există o şansă foarte mare să nu ai nici apetit.

Dureri de oase

În condiţiile în care cancerul de plămâni ajunge şi la alte organe, există o şansă foarte mare să resimţi dureri la nivelul oaselor şi articulaţiilor, muşchilor chiar, explică specialiştii.

Ai mare grijă la ce îţi transmite spatele şi şoldurile deoarece acestea sunt zonele cele mai vizate- bineînţeles, poate fi şi un semn al deficienţei de vitamina D.

Inflamarea gâtului şi a feţei

Dacă tumora începe să apese pe vena cavă superioară, vei începe să observi că faţa şi gâtul ţi se umflă considerabil. Mai mult decât atât, şi braţele şi pieptul, în partea de sus pot fi afectate.

Oboseala ce te copleşeşte

Acest simptom este cu totul diferit decât oboseala ce o resimţi în mod normal după o zi de muncă, explică specialiştii. Te simţi atât de rău încât abia aştepţi să te bagi în pat; chiar dacă dormi foarte mult, pare că odihna nu te ajuta deloc.

80% dintre persoanele ce suferă de cancer, notează oboseala excesivă ca fiind un simptom.

Muşchii slăbesc

Cancerul la plămâni îţi afectează toate organele dar şi muşchii. Una dintre primele zone ce au parte de acest impact negativ este zona soldurilor. Există o şansă foarte mare să-ţi fie dificil să te şi ridici de pe un scaun, explică specialiştii. Şi slăbirea în zona umerilor, braţelor şi picioarelor- de sus până jos este cât se poate de tipică.

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top