Femini.ro

Ce este un serum de faţă?

Întreţinere

Ce este un serum de faţă?

Ai impresia că ai tot ce îţi trebuie când vine vorba de departamentul “îngrijirea pielii”- în special luând în considerare şi multitudinea de paşi ce trebuie neapărat să-i ai în vedere atât când vine vorba de rutina ta zilnic de dimineaţă, cât şi seara. Asta se întâmplă până când o prietenă de a ta îţi face cunoştinţă cu un serum de faţă.

Aşteaptă, asta înseamnă că ţi-a scăpat un pas? Ai omis ceva? Ce mai poţi face şi ce mai poate încăpea între spălare, exfoliere, hidratare, cremă de seară şi cea pentru ochi?

Când cabinetul medical este umplut cu tot felul de creme, remedii şi tratamente, un serum este doar o mică parte din toate acestea, însă trebuie să fii conştientă că reprezintă cel mai important pas. Poate nu eşti pregătită pentru a adăuga încă un produs în repertoriul tău însă prietena ta are un punct de vedere susţinut destul de tăios- un serum are abilităţi destul de unice când vine vorba de tenul tău. De fapt, poate fi chiar singurul produs ce poate trata problemele specifice ale pielii tale, chiar dacă este vorba de acnee, riduri, puncte negre sau deteriorări din cauza soarelui.

Ce este un serum de faţă?

Un serum este un tratament în variantă destul de mică, de uşoară ce penetrează înăuntrul pielii pentru a elibera anumite ingrediente active benefice pentru un număr destul de ridicat de probleme ale pielii. Acest produs conţine o concentraţie ridicată de ingrediente active- mai ridicată decât în cazul cremelor, spre exemplu, ne anunţă specialiştii. Majoritatea acestor serumuri sunt special concepute pentru a combate orice fel de problemă a tenului, asta însemnând că au la bază ingrediente diferite.

Vestea bună este că este unul pentru fiecare dintre noi, şi găsirea celui potrivit depinde de tipul tău de ten şi de daunele pe care doreşti să le ameliorezi sau chiar tratezi.

Portrait of attractive girl standing over gray background and looking at camera

Care este bun pentru tipul tău de ten?

Doamnele şi domnişoarele ce prezintă un tip de ten normal au cele mai multe opţiuni deoarece ele nu trebuie să-şi facă griji în privinţa potenţialelor iritaţii din cauza ingredientelor active, ne anunţă specialiştii. Ai un ten constant uscat? Un serum nutritiv este cea mai bună alegere pentru tine; unul dintre favoritele noastre este “Mario Bădescu Herbal Hydrating Serum” ce conţine ceramide pentru extra hidratare şi protecţie.

Tipurile de ten uleioase ar trebui să opteze pentru un serum ce nu are în componenţă reziduuri grase sau uleiuri exacerbate. În unele cazuri, persoanele cu tenul uleios pot folosi un serum în locul cremelor normale; trebuie să încercaţi numaidecât “Fresh Umbrian Clay Mattifying Serum”.

Pentru tipurile de ten ce prezintă o condiţie cronică cu rosacee, eczemă sau psoriasis trebuie să se ia în considerare toate ingredientele produsului deoarece se poate cauza şi mai multă iritaţie. Asta nu înseamnă că trebuie să le eviţi; doar asigură-te că îl alegi pe cel care este destul de sensibil şi gentil cu pielea ta- merită să-l încerci pe cel de la “First Aid Beauty Anti-Redness Serum”, de la Sephora.

Dacă ai parte de riduri şi puncte negre, de recomandat ar fi să încerci un serum care este pe bază de retinol deoarece acesta acoperă liniile fine şi chiar aduce beneficii când vine vorba de tonul pielii.

Portrait of a young girl praying isolated on a white background. Looking up

Continue Reading
You may also like...

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top