Femini.ro

Ce faci ca să nu rămâi înzăpezit

Casa şi grădina

Ce faci ca să nu rămâi înzăpezit

Ce faci ca să nu rămâi înzăpezit

Eşti nevoit să pleci la drum lung pe o vreme ca asta? Echipa femini.ro îți spune ce trebuie să faci ca să nu rămâi înzăpezit.

1. Trebuie să ai anvelope de iarnă

Dacă nu ai ieșit până acum cu mașina să schimbi roţile vechi cu unele noi și potrivite pentru sezonul rece, nu te aventura așa la drum. Roţile de iarnă sunt cu mult diferite faţă de cele din restul sezonului, motiv pentru care pericolul de a derapa cu astfel de anvelope scade considerabil. Totusi, dacă te-ai gândit că ai putea face mici economii luând anvelope de iarnă la second hand, mai gândește-te. Anvelopele uzate nu se pot compara cu unele noi și apare astfel riscul de accidente, așa că renunță la această idee. De asemenea, este bine să ai mereu în portbagaj și o roată de rezervă, asta pentru a fi pregătit pentru orice situație ce s-ar ivi.

2. Nu uita de material antiderapant, lanţuri și o lopată

Dacă știi că pe tronsonul de drum pe care te vei afla sunt anunţate ninsori, pune-ți în mașină lanţuri, material antiderapant (nisip) și o lopată de care să te folosești dacă vei rămâne înzăpezit.

3. Verifică din timp prognoza meteo și starea drumurilor

Nu te aventura la drum lung fără să cunoști dinainte prognoza meteo! Poate drumul pe care trebuie să îl faci este deja închis din pricina ninsorii. Verifică înainte prognoza și numai dacă drumul respectiv este practicabil atunci poți pleca.

4. Anunță pe cineva că vei pleca la drum

Dacă există pericolul ca odată plecat la drum lung pe o astfel de vreme să rămâi înzăpezit, atunci dă de veste cuiva. Este bine să procedezi astfel căci dacă rămâi înzăpezit, atunci poți cere ajutor și oricum cineva va ști unde ești.

5. Pune în mașină pături și haine cât mai groase

Expunerea prelungită la frig pe o astfel de vreme poate aduce consecinţe destul de grave pentru sănătate, așa că nu uita să iei cu tine pături și haine groase. De asemenea, nu uita de un termos cu supă sau ceai cald din care să bei pentru a te menține hidratat, dar și pentru a păstra optimă temperatura corpului.

6. Ia-ți suficient combustibil

Dacă știi că vei face un drum lung, este bine să te asiguri din timp că ai suficient combustibil pentru asta. În plus, poate să apară riscul de a rămâne înzăpezit și atunci vei fi nevoit să ții motorul pornit pentru a-ți face cald.

7. Folosește o aplicație prin care poți fi localizat

Dacă ai avut totuși ghinionul și ai rămas înzăpezit, folosește-te de o aplicație de pe telefonul mobil prin care poți fi localizat de echipele de salvare. Așadar, aplicația se numește coordonate gps finder, se descarcă de pe google play și necesită un telefon mobil cu gps și internet. De asemenea, înainte de a pleca la drum încarcă-ţi telefonul și ia cu tine o baterie externă (powerbank).

Tu ce faci ca să nu rămâi înzăpezit? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top