Femini.ro

Ce faci când ai un copil emotiv

Eşti mămică...

Ce faci când ai un copil emotiv

Sunt unii părinți îngrijorați de faptul că micuțul lor este emotiv comparativ cu restul. Se gândesc dacă emotivitatea acestuia poate ascunde unele probleme de sănătate sau altceva mai grav și se străduiesc să schimbe ceva în acest sens. Ce este de făcut când ai un copil emotiv? Iată cum trebuie să procedezi!

1. Discută cu un psiholog

Dacă ai observat împreună cu partenerul tău de viață că micuțul vostru este emotiv trebuie să acceptați sfatul unui specialist în domeniu. Puteți merge împreună cu micuțul vostru la psihologul instituţiei şcolare la care este înscris sau la un altul cu experiență bogată în lucrul cu cei mici. Consultația la psiholog va scoate la iveală eventualele probleme sau dacă este vorba doar o spaimă exagerată a voastră ca părinți grijulii. Psihologul își poate da seama prin întrebările pe care le va adresa micuţului dacă este vorba de traume suferite, de faptul că poate moşteni firea unuia dintre părinți etc. Indiferent de cauză psihologul vă va recomanda o metodă pentru combaterea emotivităţii celui mic.

2. Înscrie-ţi copilul la sporturi

Pentru dezvoltarea sa fizică dar și pentru a scăpa de emotivitate înscrierea la un club sportiv este de mare ajutor. Analizează-i talentele și vezi ce sport i-ar plăcea să facă. Dacă micuțul tău se pricepe foarte bine să dribleze cu mingea, înscrie-l la club de fotbal. Își va face astfel prieteni noi, va socializa foarte mult și va mai scăpa de emoții. În plus, un sport îi poate deschide oportunitatea unei cariere strălucite pe viitor, îl va transforma într-un om educat și responsabil.

3. Du-l la cât mai multe activități extraşcolare

copii 1

Pentru o dezvoltare armonioasă este esenţial ca micuţul să aibă cât mai mulţi prieteni şi să socializeze cât mai mult. Activităţile extraşcolare sunt o alegere foarte bună pentru a-l determina să se deschidă şi mai mult, să afle lucruri noi şi să îşi lărgească cercul de prieteni. 

Mersul în tabere, în excursii, la muzee sau la diverse alte activităţi extraşcolare îl ajută pe copilul tău să comunice cât mai mult, să lege prietenii dar și să își îmbogăţească bagajul de cunoștințe care este foarte important pentru dezvoltarea lui ca om, dar și pentru a avea o situație şcolară cât mai bună.

copil 2

Deşi activitatea şcolară este foarte importantă pentru el, înscrie-l la cât mai multe sporturi sau diverse cluburi unde se predau activităţi extraşcolare care să îl ajute să îşi descopere sau să îşi dezvolte talentele. Este foarte important să aibă şi o activitate separat de cea de la şcoală.

4. Discută cât mai des cu el

familie 1

Deși timpul unui părinte este mereu scurt mai degrabă o jonglare printre treburile casnice și cele de la serviciu, este esenţial să se găsească şi pentru cel mic. Încearcă cât poți de mult să discuți cât mai mult cu copilul tău și să vezi dacă are probleme sau de ce anume are nevoie. Are cumva probleme cu colegii de școală sau trece printr-o perioadă dificilă? Fii aproape de el și arată-i că îl poți ajuta indiferent de situație.

Tu ce ai face dacă ai avea un copil emotiv?

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top