Entertainment
Ce gândeşte ginecologul dar nu-ţi va spune vreodată?
Sunt anumite lucruri care parcă te obsedează când dai faţă-n faţă cu ginecologul tău şi ştii că urmează o altă sesiune de tras, împins şi smuls de colo-colo.
Pentru a-ţi linişti sufletul şi anxietatea, am întrebat câţiva specialişti în legătură cu ceea ce cred ei când mergem noi la vizitele regulate. Cu ajutorul acestora am descoperit şi am realizat foarte multe lucruri importante: haideţi să vedem cu exactitate ce au avut de spus!
Nu îi pasă de „frizura” ta
Este seara dinaintea programării tale, te-ai băgat în pat, aproape ai adormit şi deodată îţi aminteşti că nu te-ai epilat! Se pare că nu mai trebuie în dimineaţa următoare să-ţi faci câteva răni sau să mergi la salon de urgenţă deoarece ginecologul în veci nu te va judeca pentru acest aspect deoarece de foarte multe ori acesta este concentrat la ce se întâmplă în interior decât deasupra vaginului- lucru ce nu-l priveşte absolut deloc.
Nu-ţi fă griji dacă miroase
„Pacientele îşi fac foarte multe griji în legătură cu modul în care miroase vaginul şi da, fiecare în parte prezintă un miros specific însă, de preferat ar fi să se preocupe mai degrabă de modul în care le miroase picioarele deoarece acestea sunt mult mai aproape de nasul meu,”, spune unul dintre specialişti şi trebuie să recunoaştem că are dreptate.
Da, naşterea aduce multe „minusuri”
Sunt foarte multe femei îngrozite de faptul că vor defeca în momentul în care nasc însă se pare că unui ginecolog nu-i pasă absolut deloc de acest aspect. Unul menţionează: „Suntem atât de obişnuiţi cu acest fapt încât nici că ar putea să ne pese mai puţin deoarece acceptăm din start că se va întâmpla când împingi.” Cu alte cuvinte, păstrează-ţi calmul şi axează-te pe ceea ce ai de făcut- pe împins.
Nu sări peste programare dacă ţi-a venit ciclul
În timpul naşterilor naturale şi operaţiilor de cezariană, ginecologii văd destul de mult sânge, asta însemnând că sunt cât se poate de pregătiţi şi nu-i va scârbi absolut nimic, aşa că nu reprograma! De recomandat ar fi să anunţi dinainte de a ajunge la cabinet, mai ales dacă-ţi faci testul Papanicolau deoarece un alt test este necesar pentru a separa sângele menstrual de celulele cervicale.
Doresc să ştie tot despre mâncărimea ta
Poate te vei simţi ciudat să povesteşti despre faptul că te mănâncă îngrozitor, însă, specialiştii spun şi susţin faptul că este incredibil de important să detaliezi tot ce se întâmplă- în special că un control îţi poate fi de un mare ajutor. Dacă experimentezi mâncărimi la nivelul vulvei, există şanse foarte mari să nu fie vorba doar de o candidă ci mai degrabă de ceva ce a cauzat o iritaţie sau chiar o problemă a ţesutului vulvular.
Sunt anumite femei care trăiesc cu aceste mâncărimi luni de zile sau chiar ani înainte de a merge la un consult aşa că nu presupune că este ceva normal, ceva prin care „trebuie” să treacă fiecare femeie, pentru că nu este, deloc!
