Femini.ro

Ce greşeli trebuie să eviţi când sună ceasul biologic

Despre şi pentru pitici

Ce greşeli trebuie să eviţi când sună ceasul biologic

 

În primul şi în primul rând: nu te panica!

Poate crezi că ultimul tip cu care ai fost trebuia să-ţi facă şi un copil deoarece era „alesul” iar ceasul biologic nu te iartă nici măcar pe tine. Sau, poate eşti de foarte mult timp într-o relaţie serioasă şi-ţi presezi partenerul să se „scape” o dată şi aia e!

Simţi dorinţa de a fi mamă şi poate te întrebi în fiecare zi dacă este ceva în neregulă cu tine. Exact în acest moment, timpul parcă trece mai repede decât a-i fi crezut tu vreodată că o va face. Doar dacă ai putea să pui pauză şi ceasul biologic să se oprească-n loc!

Fie de ai ajuns la 30 şi un pic sau chiar 40, iată care sunt greşelile pe care nu trebuie să le faci cu privire la ceasul biologic ce te stresează îngrozitor:

Nu te mulţumi

Este foarte uşor să spui că asta a fost, însă, nu te panica şi nu pune capăt unei relaţii doar pentru a avea un copil. Ai încredere în instinctele tale, în prieteni şi-n familie şi ascultă acea voce care te avertizează când ceva nu este în regulă.

Nu o lua pe scurtături

Foarte des suntem doritoare să dăm pe repede-înainte, să alergăm până la linia de finish dacă se poate şi disperate să ne dorim un copil. Încetineşte puţin şi oferă-ţi timpul necesar pentru a te cunoaşte pe tine, pe partener şi aşigura-te că iei decizia potrivită pentru tine.

Woman helping two young children with laptop do homework in dini

Nu te agăţa de fantezii

Ca fete şi femei tinere ce am fost sau suntem, avem acea imagine în minte conform căreia credem că parteneriatul şi familia trebuie să arate în anumite moduri, însă, viaţa, de foarte multe ori, ne dă peste cap şi ne arată contrariul. Când vine vorba de ceasul biologic, de făcutul copiilor, lucrurile se întâmplă la fel, chiar dacă ai 15 sau 30 ani.

Poate este momentul să fii sinceră şi deschisă cu tine; poate nu eşti persoana menită să facă un copil cu un bărbat şi să rămână cu el pentru toată viaţa. Fii deschisă şi faţă de alte structuri familiale, ca şi părinte singur, co-părinte sau chiar adopţia.

Nu evita emoţiile

Nu este deloc uşor să renunţi la acea idee şi imagine perfectă pe care o tot ai în minte aşa că permite-ţi să răbufneşti şi să experimentezi tot felul de emoţii dificile ce te încearcă.

Ai curajul de a plânge după aceste vise doar pentru a merge mai departe curată, cu ochii deschişi şi cu inima împăcată. Întrebă-te ce-ţi doreşti mai mult: un copil sau un partener. Răspunsul te poate surprinde.

Nu-ţi îngropa capul în nisip

Nu refuza să te uiţi şi la alte situaţii pentru ceea ce ţi se întâmplă; spre exemplu, sunt femei care nu se mai gândesc la copil până ce nu consideră că au întâlnit partenerul ideal cu toate că acesta poate nu va veni toată viaţa.

Când va veni momentul, când vei avea curajul să-ţi examinezi sentimentele şi alegerile, când îţi vei da seama că ceea ce-ţi doreşti cu adevărat este un copil, poate fi prea târziu deoarece ovulele tale au îmbătrânit pentru a mai concepe.

Arabic little boy doing homework at home

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top