Femini.ro

Ce impact are orgasmul asupra somnului?

Eşti mămică...

Ce impact are orgasmul asupra somnului?

Pe lângă somn, sexul este a doua activitate pentru care ar trebui să fie folosit dormitul- de parcă asta nu o ştiai deja. Pentru majoritatea persoanelor, orgasmul poate fi asemeni unui sedativ, deoarece în timpul acestuia, atât femeile cât şi bărbaţii eliberează un cocktail de chimicale, incluzând oxitocină, serotonină, norepinefrină, vasopresină şi hormonul glandei pituitare- prolactină.

Chiar dacă mulţi dintre noi sunt conştienţi de faptul că orgasmul are un impact pozitiv asupra somnului, sunt şi persoane care se folosesc de el, chiar şi fără chef neapărat. Haideţi să ne uităm mai atent la aceste chimicale mai sus menţionate pentru a înţelege de ce sexul este atât de important pentru un somn liniştit:

Oxitocina

Oxitocina este de cele mai multe ori supranumită şi “hormonul iubirii” deoarece promovează o apropiere între oameni în momentul în care sunt angajaţi în diverse activităţi intime ca şi îmbrăţişatul, atingerile şi bineînţeles, sexul.

Nivelul de oxitocină creşte în timpul orgasmului, iar acest nivel prezintă un efect calmant şi ajută la promovarea somnului.

Oxitocina, în mod normal este produsă de hipotalamus şi este depozitată în glanda pituitară.

Serotonina

Orgasmul este o altă metodă grozavă de a-ţi face organismul să elibereze neurotransmiţători destul de puternici pentru a combate stresul. Serotonina deasemeni se află în cantităţi importante în momentul în care te simţi semnificativă şi importantă, aşa că nu este întotdeauna vorba numai de sex, ci mai mult de relaţii, de conexiune şi de experienţă, per ansamblu.

Norepinefrina

Aceasta funcţionează în creierul uman şi în organism ca şi hormon şi neurotransmiţător. Joacă un rol deosebit de important în reglarea sistemului de excitare a organismului dar şi menţine un stagiu normal de somn.

Tired businessman sleeping at the table over white background

Vasopresina

Vasopresina, spun specialiştii, îmbunătăţeşte calitatea somnului şi scade nivelul de cortizol pentru a promova somnul. Vasopresina este sintetizată de hipotalamus şi depozitată în glanda pituitară posterioară. Studiile sugerează că aceasta joacă un rol destul de important în comportamentul nostru social, în motivarea sexuală, în apropierea într-o relaţie şi la răspunsurile generale în faţa stresului.

Prolactina

Prolactina este hormonul legat de satisfacţia sexuală şi, mai mult decât atât, cu somnul- ceea ce ne interesează pe noi. Studiile au arătat că nivelul de prolactină este în mod natural mult mai ridicat în timpul somnului iar animalele ce au fost injectate cu această chimicală au devenit mai obosite aproape imediat.

Studiile clar demonstrează că aceste concentraţii de prolactină sunt substanţial crescute pentru mai mult de o oră după orgasmul avut atât de femei cât şi de bărbaţi.

Cu acestea fiind spuse, într-un final, putem înţelege de ce sexul face de multe ori referire asemeni dormitului cu cineva.

Din cauză că prolactina este conectată cu satisfacerea sexuală, această eliberare este motivul pentru care bărbaţii nu mai sunt dispuşi şi pentru runda a doua şi au nevoie de timp să-şi revină.

Mai mult decât atât, este important de menţionat faptul că bărbaţii produc de 4 ori mai multă prolactină în timpul orgasmului în timpul sexului decât când se masturbează.

Two little kittens sleeps outdoors

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top