Femini.ro

Ce înseamnă fiecare durere de stomac

Diete

Ce înseamnă fiecare durere de stomac

Problemele la stomac sunt cele mai rele- iar câteodată sunt cu totul ruşinoase (toate am experimentat diareea, aşa-i?). Cu toate acestea însă, trebuie să ştii că sunt tipuri diferite de durere iar fiecare în parte îţi oferă câte un indiciu despre ce poate funcţiona greşit în interiorul intestinelor tale.

Mai jos veţi găsi câteva dintre cele mai comune simptome experimentate de persoanele cu diferite afecţiuni ale stomacului:

Arsuri în piept

Ce poate fi: acid reflux

Când ai parte de această “afecţiune”, acidul din stomac pur şi simplu este împins înapoi către piept, ne explică specialiştii. Mulţi sunt cei care experimentează această senzaţie de arsură chiar în capul pieptului.

Ce este de făcut: nu există o soluţie ce se mulează pentru fiecare individ în mod egal, aşa că trebuie să-ţi dai seama care este alimentul sau mâncarea ce declanşează la tine această arsură. Vestea bună este că o dată ce ai descoperit, dacă o elimini din dieta ta zilnică, nu te vei mai confrunta cu această problemă.

Durere în jurul buricului

Ce poate fi: apendicită

Dacă experimentezi un caz timpuriu sau chiar sever de apendicită, acesta de regulă începe prin o durere destul de serioasă în jurul buricului. Pe măsură ce se înrăutăţeşte, discomfortul intens creat se va deplasa fix către osul drept al şoldului.

Ce este de făcut: mergi numaidecât către camera de urgenţă! Apendicita înseamnă că ai nevoie în mod urgent de o operaţie de îndepărtare a apendixului. Dacă nu ai grijă de această problemă pe moment, rişti să faci o ruptură, lucru extrem de periculos.

Young woman having flu sitting in bed

Durere sub coaste

Ce poate fi: litiază biliară

Această afecţiune apare din cauza colesterolului iar dimensiunea poate varia de la mică asemeni unei boabe de mazăre până la mare ca o minge de golf. Nu are nici o importanţă mărimea deoarece oricum ar fi după ce mănânci, durerea se va acutiza serios.

Ce este de făcut: din păcate, estrogenul, anticoncepţionalele şi în general tot ce ţine de fertilitate prezintă un impact serios asupra contactării acesteia. Litiaza biliară, de regulă nu este o afecţiune de care să-ţi faci griji, însă dacă durerile nu-ţi dau pace, operaţia poate fi luată în considerare.

Arsuri în stomac

Ce poate fi: ulcer

Dacă resimţi în mod repetat o durere cronică ce se înrăutăţeşte după masă, acesta este un simptom clasic al ulcerului, spun specialiştii. Spre deosebite de arsuri ce se resimt la nivelul pieptului, de această “te vei bucura” strict în stomac.

Ce este de făcut: în primul rând trebuie să-ţi dai seama dacă eşti intolerantă la lactoză şi care este nivelul tău. Probabil te vei simţi bine după o felie de pizza sau puţină îngheţată, însă când depăşeşti limita, lucrurile o iau razna. Experimentează şi vezi ce se întâmplă!

Crampe intestinale şi diaree cronică

Ce poate fi: senzitivitate la gluten

Dacă eşti alergică la gluten, vei observa că eşti balonată tot timpul, ai gaze şi crampe la nivelul intestinului.

Ce este de făcut: similar metodei prezentate la punctul precedent, testează felul în care îţi reacţionează organismul la anumite alimente şi vorbeşte cu medicul specialist despre cele mai bune metode prin care le poţi elimina sau înlocui.

Stressed businesswoman covering her ears with hands

Continue Reading
You may also like...

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top