Ce poți să faci din cojile de la citrice
Citricele sunt de departe cele mai iubite fructe de mulți dintre noi. Viu colorate și cu un miez răcoritor, citricele reprezintă o sursă foarte bună de vitamina C, un antioxidant ce stimulează sistemul imunitar și îi scade astfel vulnerabilitatea în faţa viruşilor și bacteriilor. În plus, vitamina C ajută la absorbţia fierului în organism, întărește vasele mici de sânge ce se mai numesc capilare, blochează acțiunea nefastă a radicalilor liberi de oxidare a celulelor, previne semnele specifice îmbătrânirii, oferă strălucire și prospeţime tenului, dar și multe altele. Sunt delicioase aceste fructe, te revigorează, îți oferă energie și multe beneficii sănătăţii. Dar ce poţi face oare din cojile acestora? Descoperă numai pe femini.ro!
1. Cojile de la citrice, farfurii pentru salate
O idee tare inedită prin care te poți folosi de cojile de la citrice o reprezintă transformarea acestora în mici boluri pentru salatele de fructe. Cum așa? Nimic mai simplu de atât.
De exemplu, consumi un grepfruit, taie un capac deasupra și apoi scoate cu grijă miezul. Te poți folosi în acest sens de un cuțit, dar fără să rupi coaja. Înlătură pieliţa albă din interior, degreseză ușor coaja pe exterior și apoi poți pune salata direct în bolul creat. Poţi face asta mai ales cu fructele de mari dimensiuni, chiar și cu portocalele.
2. Cojile de lămâie și portocală le folosești la prăjituri
Dacă vrei să dai un parfum și gust deosebit prăjiturilor tale, adaugă coajă rasă de lămâie sau portocală. Totuși, înainte de face asta este bine să degresezi bine cojile.
3. Cojile de la citrice, odorizant natural pentru cameră
Te-ai gândit vreodată de ce miroase atât de frumos în cameră când desfaci un grepfruit sau o portocală? Dacă încă mai încerci să găseşti răspunsul la asta, află că totul se datorează uleiurilor din citrice. În plus, astfel de uleiuri sunt indicate și în terapia pentru combaterea stresului, pentru relaxarea corpului, de exemplu, cel de portocal. Așadar, atunci când mănânci citrice, nu mai arunca cojile. Taie-le în cubuleţe și pune-le într-un bol de sticlă sau coşuleţ pe care să îl lași în cameră. Parfumul plăcut, fructat va rămâne mult timp în cameră, iar asta te va binedispune.
4. Cojile de citrice, suport pentru lumânări
Vrei să le dai un aspect deosebit lumânările de interior? Nimic mai simplu. Consumă lămâile, portocalele sau grepfruitul astfel încât să tai un capăt deasupra și unul dedesubt, însă fără a rupe cojile ci să rămână intacte. Apoi curăţă cojile pe interior de pieliţa albă și poți aşeza lumânările.
5. Cojile de citrice, decor pentru băuturi și mâncăruri
Vrei să ai un plating inedit sau să pui în evidenţă savoarea băuturilor? Taie pe lungime din coaja de la o lămâie sau portocală, înlătură pieliţa albă și apoi trage ușor de aceasta ca și cum ai răsuci-o. După aceasta aşaz-o pe farfurie sau pe deasupra gurii paharului astfel încât să nu cadă înăuntru.
6. Fă un ceai din cojile citricelor
Cojile de la citrice sunt foarte bune pentru a da aromă ceaiului. Îi dau un parfum deosebit, dar și un gust pe măsură. Ca să te convingi de asta, usucă cojile de citrice (fără pieliţa albă) și folosește-le atunci când îți faci un ceai negru.
7. Dai gust deserturilor cu ajutorul cojilor zaharisite de la citrice
Poţi să dai un aspect dar și gust savuros deserturilor dacă adaugi coji zahariste de lămâie sau portocală. Sunt delicioase și cu greu te poți abține să nu le mănânci pe toate.
Tu ce faci din cojile de la citrice? Spune-ne pe femini.ro!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!
