Femini.ro

Ce s-a întâmplat cu relaţia mea după o aventură?

Relaţii

Ce s-a întâmplat cu relaţia mea după o aventură?

Când are loc o aventură într-o relaţie, ai efectiv două opţiuni: poţi sta sau poţi pune punct. Ambele variante sunt cât se poate de dureroase pentru ambii parteneri, însă mai important de menţionat este că a doua vine cu tot felul de provocări deoarece trebuie să-ţi dai seama cum poţi lăsa totul în urmă.

Pentru foarte multe cupluri, o aventură înseamnă sfârşitul deoarece cum puteţi ierta şi uita? Însă, specialiştii ne avertizează că pe zi ce trece din ce în ce mai multe cupluri se hotărăsc să meargă la terapie pentru a-şi rezolva problemele.

Mai jos, câteva dintre cititoarele noastre ne explică cum este să treci printr-o astfel de experienţă şi mai important, cum s-a schimbat relaţia:

Am mers la terapie

„Am aflat că soţul mă înşeală când i-am luat telefonul să caut o fotografie şi am găsit altele, multe cu o altă femeie. Imediat mi-a confesat totul- că are o aventură cu ea de aproape un an de zile. Am fost devastată, însă primul lucru pe care l-am cerut a fost terapia. Am mers o dată pe săptămână şi el a încetat să mai vorbească cu persoana în cauză deoarece trebuia să-mi recapăt încrederea. Am decis să rămân deoarece în momentul în care l-am prins, a încetat cu minciunile, mi-a spus adevărul şi a muncit pentru ca lucrurile să devină mai bune.”

Am luat o pauză

„Eu am fost cea care a călcat strâmb în relaţia mea când m-am combinat cu un tip de la muncă. A fost vorba de doar câteva ori însă m-am simţit groaznic şi i-am spus soţului meu totul. Am făcut acest lucru deoarece am sperat că o putem lua de la capăt. A fost extrem de supărat, şi-a luat lucrurile imediat şi s-a mutat. Am stat despărţiţi 3 luni de zile, timp în care am încercat să mă concentrez pe mine şi să examinez motivele pentru care aveam astfel de probleme cu încrederea în mine, în el. Cu aceste noi concluzii, l-am implorat să vină înapoi şi a venit.”

Am înşelat amândoi

„L-am înşelat, apoi el m-a înşelat şi o dată ce amândoi eram vinovaţi, am decis să lăsăm totul în urmă. În acel moment eram căsătoriţi de 15 ani şi astfel de lucruri se mai întâmplă. Asta nu înseamnă că este sfârşitul relaţiei, dar de foarte multe ori înseamnă că ceva nu funcţionează aşa cum trebuie. Am decs să mergem la terapie şi ne-am şi mutat împreună în altă casă şi am mers mai departe, am depăşit momentul. Au trecut mai bine de 6 ani de când nici unul dintre noi nu a mai înşelat şi nu a mai avut nici un fel de scăpare, de orice natură iar eu, pot spune cu mâna pe inimă că relaţia noastră, căsnicia noastră este mai puternică şi mai minunată decât înainte.

În cazul nostru, infidelităţile ne-au ajutat şi am decis să rămânem împreună pentru că mai merităm o şansă!”

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top