Ce să faci ca să obții o cafea sănătoasă
Cafeaua este acea licoare neagră şi înmiresmată pe care mulți dintre noi aleg să o consume la micul dejun. Conferă energie și are o savoare pe care cu greu o poți refuza. Este o băutură sănătoasă atâta vreme cât este servită cu moderaţie, iar trecând peste pragul acesta, poate deveni periculoasă. Aduce multe beneficii sănătății și chiar te poate ajuta să slăbeşti. Totusi, ce să faci ca să te bucuri de o cafea sănătoasă? Iată sfaturile noastre.
1. Alege cafea de cea mai bună calitate
Dacă miroși cafeaua, este ca și cum ți-ar povești câte ceva despre ea. De unde provine, frumusețea acelor locuri și câte și mai câte. Totuși, nu orice cafea de pe piață este și de bună calitate. O cafea bună înseamnă în primul rând una nemăcinată, adică boabe. De asemenea, boabele nu trebuie să fi fost prăjite cu mai mult de 2 săptămâni în urmă. Poţi opta pentru un sortiment de cafea arabică întrucât este de bună calitate.
2. Macină-ţi singur cafeaua acasă
Spuneam anterior că este mai bine să optezi pentru o cafea boabe și nu una deja măcinată. După ce faci asta, urmează să ți-o macini singur acasă. Păstreaz-o într-un borcan curat și într-un spațiu adecvat pentru asta.
3. Nu îți îndulci prea mult cafeaua
O mare greșeală pe care o comit mulți atunci când își fac cafea este să o îndulcească prea mult. Lucrul acesta nu este unul corect, mai ales că procedând astfel crești valorea energetică, adică numărul de calorii și asta te poate costa pe termen lung respectiv să te îngraşi. Ce poți să faci în schimb? Să bei cafeaua neagră, iar dacă gustul nu te dă pe spate, să folosești o singură linguriţă de zahăr sau un alt îndulcitor. Poţi folosi zahăr brun, puțină miere sau extract de stevia care este mult mai bun și nu are atâtea calorii.
4. Folosește lapte în loc de apă atunci când faci cafeaua
Dacă vrei să îi dai cafelei un gust delosebit, poți folosi lapte care este și o sursă excelentă de calciu. Ce lapte să folosești? Poți folosi lapte degresat cu 1% grăsimi. Dacă totuși nu îți place cafeaua cu lapte de vacă, poți folosi apă sau un lapte vegetal de cocos sau migdale.
5. Nu folosi frișcă sau alte toppinguri
Din nevoia de a gusta ceva dulce unii adaugă în cafea frișcă, o beau cu fursecuri sau ciocolată alături. Poate sună ca și un răsfăţ culinar pe cinste, dar să nu uitam totuși de calorii. Un număr prea mare de calorii este mereu o problemă serioasă pentru siluetă, deci nu trebuie exagerat. Așadar, evită să servești cafeaua cu frișcă și tot felul de alte dulciuri. Mizează pe simplitate. În plus, nu uita, o cafea bună se cere respectată și cum mai poți face asta dacă ai în jurul ei dulciuri care să îți distragă atenția de la gustul său?
Tu cum prepari cafeaua? Spune-ne pe femini.ro!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!
