Femini.ro

Ce să faci cu resturile de la masa de Paşte

Nutriţie

Ce să faci cu resturile de la masa de Paşte

Dacă ți-au rămas din bucatele tradiţionale pentru masa de Paşte, află că nu trebuie să le arunci, ci le poți folosi pentru alte preparate. Iată ce poți pregăti din resturile de la masa de Paşte!

1.Ouăle, bază pentru salate

ou fiert

Pentru că mulți dintre noi am făcut excese la masa de Paste și acum nu ne simțim confortabil, putem transforma ouăle roşii rămase în bază pentru salate.

salata 1

Poţi folosi verdeţuri proaspete care să ajute digestia după excesele calorice din zilele precedente. Salata verde, spanacul şi macrişul sunt alegeri foarte bune pentru obţinerea unor salate delicioase și detoxifiante.

salata 2

Pe de altă parte, din ouăle care ți-au rămas de la masa de Paste poți pregăti aperitive delicioase dacă alegi să le umpli.

oua umplute

Le poți umple cu pastă de legume, cu brânza dulce și verdeaţă. Gălbenuşul îl poți mixa cu brânza dulce și foloseşti astfel amestecul rezultat pentru umplerea ouălor pe care le poți servi celor mici atât la micul dejun, cât și la gustările dintre mese.

2. Cozonacul

Dacă cozonacul de la Paşte și-a pierdut textura moale și pufoasă, îl transformi numaidecât într-o prăjitură delicioasă dacă îi pregătești un sirop dulce pe care să îl asezonezi cu puțină frișcă. De asemenea, poți acoperi cozonacul cu ciocolată peste care să pui alune, migdale sau nuci mărunţite. Îl transformi astfel într-o prăjitură tare delicioasă.

3. Carnea de miel

Carnea rămasă de miel o poți unge cu puțin ulei de măsline și ierburi aromate și o poți găti la cuptor. Gustul fripturii de miel îl poţi desăvârşi dacă alegi să îl asezoni cu piureuri de legume sau salate de crudităţi. Dacă ți-a rămas în schimb multă carne o poți congela. De asemenea, poţi pregăti din carnea rămasă frigărui, supe sau ciorbe.

4. Brânzeturile

Brânza care ţi-a rămas o poţi pasa cu un pic de smântână, sare, puţin mărar tocat şi obţii astfel o pastă delicioasă pe care o poti servi pe pâine la micul dejun. Poţi obţine foarte uşor o delicioasă cremă de smântână şi brânză pe care să o foloseşti pentru a umple roşii sau ardei gras la masă de dimineaţă.

pasta de branza

Poţi prepara o masă delicioasă pentru cei mici din macaroane cu brânză la cuptor. Marele avantaj este că nu se prepară greu, dar obţii o delicioasă budincă din resturile care ţi-au rămas de la Paşte. Poţi alege să îţi răsfeţi familia cu un delicios sufleu de conopidă pregătit cu lactatele care ţi-au rămas de la masa de Paşte.

Îi poţi da gust savuros micului dejun dacă amesteci brânza rămasă cu măsline sau legume date răzătoare pe care să o serveşti pe tartine.

5. Mezelurile

Dacă ţi-au rămas cârnăciori, pe aceştia îi poţi înfăşura în aluat şi îi coci în cuptor până ce se rumenesc. Vei obţine astfel aperitive delicioase pe care le poţi servi chiar şi prichindeilor. Prosciutto o poţi înfăşura pe grisine şi obţii astfel aperitive delicioase pe care le poţi da musafirilor. Şunca rămasă o poţi amesteca cu brânză iar amestecul acesta îl poţi folosi pentru a prepara brioşe sărate pe care le poţi servi la masa de dimineaţă sau la gustări.

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top