Femini.ro

Ce să faci pentru ca hainele tale să miroasă și să arate mereu bine

Casa şi grădina

Ce să faci pentru ca hainele tale să miroasă și să arate mereu bine

Ce să faci pentru ca hainele tale să miroasă și să arate mereu bine

O vorbă celebră spune că haina îl face pe om. Aspectul fizic contează în societatea de astăzi și cu toții putem admite că orice detaliu nu trebuie neglijat, mai ales hainele pe care alegem să le purtam. Dar ce faci pentru ca acestea să arate și să miroasă mereu bine? Este oare suficient doar să le speli atunci când e nevoie? Iată 5 trucuri de mare efect.

1. Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile neplăcute

Dacă ai prin dulapul cu haine piese vestimentare sau poate șosete al căror miros nu este tocmai unul plăcut, îl poți îndepărta numaidecât dacă pui printre acestea un săculeţ cu bicarbonat de sodiu. Poţi pune bicarbonat de sodiu chiar în șosete, să le legi mai apoi pentru ca astfel să iasă mirosul neplăcut. Mai poți presăra bicarbonat de sodiu şi în încălţăminte. Astfel ies foarte ușor mirosurile grele și nici nu trebuie să te chinuieşti prea mult pentru ca mai apoi să îl îndepărtezi.

2. Vodca scoate mirosurile grele din haine

Tot pentru a scoate mirosurile neplăcute din haine este bună și vodca. Da, da. Vodcă, așa cum bine auzi. Tot ce trebuie să faci pentru a vedea cu ochii tăi cum numaidecât hainele prind miros proaspăt, este să pui puțină vodcă într-o sticlă cu pulverizator și apoi să pulverizezi pe zonele respective. Vei vedea că efectele nu întârzie să apară.

3. Glicerina îndepărtează urmele de parfum de pe haine

Parfumurile sunt o slăbiciune a oricărei femei, doar că, din păcate, textura uleioasă a unora dintre ele pătează hainele. Așa se face că toată lumea poate observa ușor petele de parfum de pe haine. Sunt nu numai inestetice, dar și cam greu de scos. Totuși, foarte bună în acest sens este glicerina. Glicerina? Da, glicerina. Ideea este să ștergi urmele proaspete cu glicerină și să nu stai să aștepți.

4. Cuişoarele-foarte bune pentru a da un miros proaspăt hainelor

Cuişoarele sunt foarte bune pentru calmarea durerilor de dinți și asta datorită eugenolului. Au rol calmant, un gust ușor picant și sunt foarte bune și pentru scoaterea mirosurilor neplăcute din haine. Tot ce trebuie să faci pentru asta este să pui câteva cuişoare într-un săculeţ prin haine sau chiar în buzunarul uneia dintre ele.

5. Lavanda sau secretul grădinii cu flori din dulapul tău cu haine

Despre lavandă știm cu toții că miroase de-a dreptul divin. Este benefică chiar și sănătății, mai ales pentru alinarea somnului, dar este foarte apreciată și în industria cosmetică. Așa se face că pe piață la ora actuală găsești tot felul de produse cu parfum irezistibil de lavandă. În plus, această floare este benefică și în îndepărtarea dăunătorilor din casă, mai ales a moliilor care rod hainele și astfel ți le distrug înainte de a mai apuca să le mai porţi. Pentru a da un parfum cât mai plăcut hainelor, dar și pentru a îndepărtarea moliilor, pune printre acestea un săculeţ cu flori de lavandă.

Tu ce faci pentru ca hainele tale să arate și să miroasă cât mai plăcut? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top