Femini.ro

Ce să-i spui fiicei tale pentru a o face să aibă încredere-n ea?

Despre şi pentru pitici

Ce să-i spui fiicei tale pentru a o face să aibă încredere-n ea?

 

Tu deja ştii că este grozavă, aşa că asigură-te că o ştie şi ea!

Frica tuturor mămicilor este că micuţele lor să fie mult prea naive şi să cadă pradă unor tipi care să reuşească să facă din ele tot ceea ce-şi doresc. Mai mult decât atât, trebuie să fii o mămică încrezătoare, puternică, doar pentru a-i transmite fiicei tale aceleaşi lucruri.

Poţi face asta? Poţi fi un model atât pentru ea cât bineînţeles şi pentru prietenele ei care vor veni să-şi petreacă după amiezile pe la voi?

Dacă răspunsul este afirmativ sau încă ai dubii, vezi mai departe ce să-i spui fiicei tale pentru a o face să aibă încredere în ea şi-n forţele sale.

Este frumoasă pentru că şi mama ei este frumoasă

Este foarte important ca tu, ca şi adult să ai o părere deosebit de bună despre tine deoarece îi vei inspira şi fiicei tale să creadă şi să se simtă întocmai. Decide-te asupra unui moment din zi- dimineaţa sau seara- în care să staţi amândouă în faţa oglinzii şi să vă analizaţi împreună, spunându-vă una alteia care sunt cele mai frumoase părticele ale corpului pe care le apreciaţi maxim.

Eşti grozavă în fiecare zi

Şi asta în fiecare mod posibil; poate ziua ta n-a fost grozavă, poate nici a ei. Poate a dat peste oameni răutăcioşi care au încercat să-i răpească zâmbetul, poate ceva s-a întâmplat, însă, oricum ar fi, aminteşte-i în fiecare seară de lucrurile grozave pe care le-a făcut. Poate şi simpla ei prezenta într-un moment teribil al vieţii tale- încearcă să-i spui fiicei tale ce apreciezi la ea, în fiecare zi, în fiecare clipă a existenţei sale.

Hispanic mother and daughter together

Te-ai născut pentru a face lucruri minunate

Trezeşte-o dimineaţa cu aceste cuvinte, scrie-i un mesaj, lasă-i un bileţel şi vei observa cât de multă încredere va avea în ea pentru a se implică în mult mai multe activităţi şi pentru a răspunde afirmativ mai multor provocări.

Îi oferi impulsul necesar pentru a plonja în această realitate dură în care trăim.

Mintea ta este grozavă

Trebuie neapărat să-i spui asta deoarece în mod cert vor exista momente când nu va excela în tot ceea ce şi-a propus şi va fi deosebit de dezamăgită. Profesorii pot fi uneori răutăcioşi, colegii la fel şi se poate ajunge la jigniri. Dă-i de înţeles că mintea trebuie alimentată zilnic cu gânduri pozitive şi astfel poate duce la bun sfârşit tot ceea ce şi-a dorit.

Eşti curajoasă

Doar dacă e fată, asta nu înseamnă că trebuie să se teamă sau că un băiat este mai puternic decât ea. Adu-i aminte de toate momentele din viaţă când a reuşit să depăşească anumite cumpene, dă-te exemplu şi pe ţine, mai ales dacă eşti mama singură. Nu-i alimenta nevoia de a mai avea lângă ea un băiat, un bărbat doar din cauză că „nu se poate descurca” pe cont propriu.

Spune-i fiicei tale să fie curajoasă, spune-i să fie puternică şi creşte-o în aşa fel încât să ajungă să fie fericită şi să creadă că este completă de una singură.

Happy young mother lying on the floor and holding smiling little daughter on the chest

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top