Femini.ro

Ce să ştii înainte de a-i da medicamente copilului tău cu ADHD

Despre şi pentru pitici

Ce să ştii înainte de a-i da medicamente copilului tău cu ADHD

 

Medicamentaţia pentru copiii cu ADHD este o problemă ce ridică destul de multe întrebări; de-a lungul anilor s-a vorbit cu sute de părinţi cu privire la părerile pro şi contra asupra acestei decizii, hotărâtoare, de ce nu?

Aşa că, în momentul în care încerci să iei o decizie cu privire la medicamentele bune pentru copilul tău ce suferă de ADHD, încearcă să te gândeşti la aceste păreri ce considerăm ce este esenţial să le iei în seamă şi să reflectezi la ele:

–           „Nu contează ce va fi, însă, nu vreau să-mi îndop copilul cu medicamente pentru toată viaţa lui.”

–           „Am încercat tot ce este posibil doar pentru a evita medicamentele şi efectiv nu mai am nici o alternativă.”

–           „Am evitat foarte mult, pentru o lungă perioadă însă am cedat şi acum diferenţa este incredibilă.”

–           „I-am dat medicamente pentru ADHD şi nu am observat nici un fel de schimbare.”

–           „Am încercat medicamentaţia acum câţiva ani şi copilul mi s-a transformat într-un „zombie” şi efectele secundare chiar nu meritau.”

–           „Medicamentele mi-au dat înapoi copilul.”

Oriunde te-ai afla în acest spectru făcut de noi cu ajutorul cititoarelor, cu tărie îţi recomandăm să iei în calcul următoarele considerente:

kids

  1. Nu vei putea evita părerile negative la adresa ta

Fie de alegi sau nu să foloseşti medicamentaţia recomandată şi prescrisă de medic, întotdeauna va fi cineva care va crede că decizia ta este total greşită. Aşa că, încearcă să identifici câteva resurse de încredere pentru a te ghida în toată această agitaţie pentru a lua decizia clară şi perfectă pentru copilul tău.

  1. Gândeşte-te la creier

Pe parcursul vieţii copilului tău, vei fi nevoită să activezi creierul acestuia prin foarte multe căi- cu exerciţii, nutriţie, sport, somn, antrenamente ale creierului, joacă şi/sau medicamente. Fie de alegi să apelezi la medicamente, sau nu, este foarte important să înţelegi că un creier ce suferă de ADHD are nevoie de activare constantă.

  1. Medicamentaţia nu reprezintă singura decizie de tratament

Ca şi părinte, vei fi nevoită să iei foarte multe decizii de-a lungul anilor, bazate pe o serie variată şi largă de circumstanţe. Chiar dacă alegi să apelezi la pastile în mod constant, încă vei fi predispusă la câteva schimbări undeva pe parcursul acestei călătorii.

  1. Asigură-te că ştii şi despre schimbările pe care le poţi observa

Doar anumite comportamente comune celor ce suferă de ADHD pot fi îmbunătăţite cu ajutorul medicamentelor- îmbunătăţirea concentraţiei şi descreşterea impulsivităţii. De fapt, unele aspecte ca şi organizarea, nu poate fi deloc adresată cu ajutorul medicamentelor. Întreabă medicul despre aceste aşteptări şi fii cât se poate de realistă.

  1. Efectele secundare

Aceste efecte secundare ce vin o dată cu tratamentul medicamentos au tendinţa de a fi mai comune la copiii mai tineri. Vorbeşte tot cu medicul despre efectele secundare după care trebuie să te uiţi şi ce se faci în aceste situatii. Din cauză că majoritatea medicamentelor prezintă rezultate imediate, este foarte uşor să opreşti consumul lor fără a avea probleme.

happy child kids group have fun and play at kindergarden indoor preschool education concept with  teacher

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top