Femini.ro

Ce să te întrebi înainte de a intra într-o nouă relaţie?

Relaţii

Ce să te întrebi înainte de a intra într-o nouă relaţie?

 

Să te decizi să intri într-o nouă relaţie este ceva deosebit de important, mai ales că în trecut ai cam dat greş de fiecare dată şi din ce în ce mai nefericit. Dacă ai anumite rezervări cu privire la un nou început cu o persoană total diferită, atunci poate cel mai bun sfat pe care ţi-l pot da este să revizuieşti obiceiurile tale de dating înainte de toate.

Mai jos vezi găsi câteva dintre întrebările pe care trebuie să ţi le pui înainte de a intra într-o nouă relaţie pentru a te asigura că aceasta va fi una fericită, sănătoasă şi poate chiar ultima.

Sunt pregătită?

O nouă relaţie necesită foarte mult timp şi energie aşa că fii foarte sigură pe stilul tău curent de viaţă şi dacă eşti pregătită pentru un astfel de angajament. Dacă ai un nou job, un nou proiect, dacă eşti în căutarea unui ţel în viaţă sau ai o urgenţă în familie, poate nu este cel mai fericit moment să mai adaugi încă un om în acest mix nebunesc. Aşteaptă până când va trece furtuna sau cel puţin iţi vei face ordine în viaţă!

Am trecut peste fostul?

Pentru a face prima întrebare mult mai specifică, întrebă-te întâi asta. Nu intra într-o nouă relaţie dacă răspunsul este negativ şi în secret îţi vrei fostul înapoi. Relaţiile de „rebound” sunt destinate eşecului şi vor face rău atât ţie, cât şi partenerului dar poate şi fostului care poate avea şi el aceleaşi sentimente ca şi tine.

Cea mai bună metodă prin care poţi trece peste fosta relaţie este cu ajutorul tău. Decide-te asupra a ceea ce nu a funcţionat în relaţie, ce aspecte personale din viaţa ta trebuie ajustate pentru ca acestea să nu se mai întâmple din nou.

Woman using laptop on campus

Ce tip de relaţie caut?

Cu alte cuvinte, cât de serioasă doreşti să fie? Asta este foarte important, nu numai pentru binele tău cât şi pentru noul şi potenţialul partener. Eşti în căutarea unei aventuri? Eşti pregătită pentru a te aşeza la casa ta? Asigură-te că îi comunici şi lui doleanţele tale până nu ajungeţi să vă avântaţi mult prea tare şi adânc în relaţie.

Ce doresc din această relaţie?

Poate eşti în căutarea sprijinului, poate doreşti un parteneriat sau iubire. Poate cel mai bun prieten sau doar sex ocazional. Din nou, îţi repet că este foarte bine să stabileşti aceste priorităţi atât cu tine cât şi cu el înainte de a intra într-o nouă relaţie. O dată ce le faci clare pe toate, poţi determina cu uşurinţă dacă persoana în cauză îţi poate asigura ceea ce ai tu nevoie şi doreşti.

Mă iubesc?

Acesta este cel mai mare clişeu din toate articolele şi cărţile pe care le-am citit. Dacă nu te iubeşti pe tine chiar nu poţi iubi o altă persoană. Eu cred şi viceversa însă, problema tot va persista asupra relaţiei voastre. Dacă tu simţi că nu meriţi să fii iubită, există şansa să ai foarte multe îndoieli şi chiar să refuzi această relaţie, lucru deosebit de frustrant atât pentru tine cât şi pentru el.

happy young student woman with laptop in city park study

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top