Femini.ro

Ce se întâmplă când bei apă pe stomacul gol?

Nutriţie

Ce se întâmplă când bei apă pe stomacul gol?

 

Femeile japoneze sunt extrem de cunoscute pentru corpul lor subţire, sănătos şi după figurile tonifiate, nici nu mai trebuie să precizez asta deoarece toţi o ştim; de vreme ce da, genetica joacă un rol deosebit de important, mulţi susţin că rutina de dimineaţă le-ar ajuta pe acestea să fie şi să arate atât de bine. Mai simplu de atât, femeile japoneze beau apă pe stomacul gol imediat când se trezesc!

Ritualul vine din cultura lor japoneză şi este o parte a unui tratament pe bază de apă care, ştiinţific dovedit ajută la remedierea unui număr impresionant de boli şi afecţiuni.

Dacă ţi-am trezit interesul, vezi mai departe care sunt motivele pentru care trebuie să bei apă pe stomacul gol:

De ce este atât de important?

Pentru început, 70% din corpul nostru este făcut de apă aşa că este esenţial să-l menţii fresh şi cu ceea ce are cea mai mare nevoie. Când aceste nevoi nu sunt satisfăcute, se vor da naştere a o multitudine de consecinţe atât pe termen scurt cât şi lung.

Deshidratarea pe termen lung poate duce la artrită reumatică, migrene, angină, colită, hipertensiune, obezitate, hemoroizi, cancer la sân, tuberculoză pulmonară, pietre la rinichi, sinuzită şi cancer uterin.

Ajută-ţi organismul să evite aceste condiţii şi începe prin a bea un pahar de apă pe stomacul gol şi menţine-te hidratată pe tot parcursul zilei!

Ce înseamnă tratamentul pe bază de apă?

Aceasta este o metodă demonstrată pentru tratarea anumitor boli şi afecţiuni; de asemenea, te va menţine revigorată pentru întreaga zi:

–           Bea aproximativ 160 ml de apă de patru ori imediat după ce te-ai trezit, înainte de a te spăla pe dinţi şi pe stomacul gol;

–           Nu mânca în următoarele 45 minute;

–           Bea apă cu 30 minute înainte de mese, însă, nu şi în timpul celor două ore după micul dejun, prânz şi cină;

–           Dacă nu poţi bea 4 pahare de apă pe stomacul gol, atunci poţi începe cu un pahar iar mai apoi până la cât suportă corpul. Poţi creşte gradual această cantitate până ajungi la nivelul dorit de 640 ml.

Beneficii

a) Te ajută să scapi de toxine– în mod natural, apa va pune lucrurile în mişcare în intestine. Noaptea, corpul se      repara şi strânge toate toxinele pentru a fi eliminate; când bei apă pe stomacul gol, dimineaţa, vei împinge aceste toxine afară din organism lăsându-l fresh şi sănătos.

b) Îmbunătăţeşte metabolismul- acest tratament poate creşte ritmul metabolic cu până la 24%, cel puţin. Asta este foarte important pentru persoanele care se află pe o dietă strictă deoarece un metabolism bun înseamnă şi un sistem digestiv sănătos care funcţionează normal. Mai mult decât atât, îţi vei curăţa colonul, ajutându-l să absoarbă mult mai uşor nutrienţii.

c) Ameliorează arsurile de orice fel şi indigestia- acidul este împins şi ajunge să fie diluat, salvând ambele probleme.

d) Îmbunătăţeşte starea pielii, părului– deshidratarea cauzează apariţia ridurilor premature şi porilor în piele. Un studiu a scos la iveală faptul că dacă alegi să bei 500 ml de apă pe stomacul gol, cursul sanguin va creşte către piele şi păr ajutându-le să capete mai multă putere. Să nu mai pomenim din nou de toxinele care vor fi scoase la suprafaţă lăsându-ţi pielea mult mai radiantă.

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top