Femini.ro

Ce se întâmplă când renunţi la maşină?

Fii în formă

Ce se întâmplă când renunţi la maşină?

Spune că vrei să strângi bani, să scapi de stres, să fii într-o formă mai bună sau efectiv vrei să depui un efort în plus pentru a deveni mai eco. Iată cum le poţi face pe toate şi chiar mai multe: vinde-ţi maşina.

Eşti intrigată? Mai jos vei găsi câteva lucruri care se întâmplă când te decizi să renunţi la maşină, chiar şi pentru o perioadă.

Pui bani deoparte

Maşinile sunt bunuri cât se poate de scumpe şi să scapi de ele poate fi un bine mai mare decât te-ai fi aşteptat.

S-a făcut un studiu în Statele Unite conform căruia se pare că anual se pot salva până la 9 mii de dolari doar dacă se alege transportul public, transportul în comun- biciclete sau orice altceva înafară de maşină. Bineînţeles că sunt momente în care maşina este o necesitate- ori autobuzul nu ajunge la destinaţia aleasă, ori doreşti să te aprovizionezi de la vreun mega supermarket din alt oraş.

Ia în considerare închirierea unei maşini cu ora deoarece de multe ori aceasta va avea şi asigurare şi benzina inclusă în aceeaşi sumă de bani.

Economiseşti timp

De vreme ce de multe ori îţi va lua mai mult pentru a ajunge din punctul A la punctul B când nu conduci o maşină, ia în considerare ceva mult mai serios decât timpul de călătorie. Gândeşte-te la orele petrecute uitându-te după un loc de parcare, pentru spălat, pentru alimentat; sau mai ales la acele sâmbete petrecute schimbând uleiul, cauciucurile, bateria şi multe alte reparaţii la service-urile specializate.

Probabil vei fi de acord cu noi şi vei considera că ai nevoie de mai multă libertate şi de mai mult timp liber sâmbăta pentru a face orice altceva îţi doreşti.

BARCELONA, SPAIN - MAY 23: Traffic in the centre of Barcelona near the Gothic Quarter (Barri Gotic) on May 23, 2012 in Barcelona, Spain.

Reduci consumul de carbon

Una dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm este găsirea unei căi prin a ne lăsa amprenta asupra climatului ce se schimbă pe zi ce trece iar vehiculele noastre reprezintă cel mai mare contribuitor când vine vorba de consumul de carbon. Un vehicul normal, tipic emite până la 4.7 tone de dioxid de carbon pe an şi din această cauză putem spune că vina pentru ceea ce se întâmplă este în mare parte a noastră.

Reduce nivelul de stres

De vreme ce nu este o surpriză că o maşină în trafic este cât se poate de stresantă, un studiu recent a scos la iveală faptul că timpul petrecut în maşină este asociat cu un nivel mult mai ridicat de stres şi cu unul scăzut de satisfacţie asupra vieţii având în vedere de presiunea pe care o resimţim când vine vorba de timp.

Îţi intri în formă

Se pare că bărbaţii şi femeile care muncesc activ şi care folosesc transportul în comun prezintă un procentaj mult mai mic de grăsime corporală decât cei care folosesc transportul privat.

Încă nu eşti pregătită să-ţi vinzi maşina? Atunci, îţi recomandăm să încerci s-o foloseşti cât mai puţin este posibil- încearcă doar de 2-3 ori pe săptămână sau chiar mai rar pentru a te bucura de toate efectele pozitive de mai sus.

DUBLIN, IRELAND - MARCH 27: stunning nightscene at the famous O'Connell Street in Dublin on March 27, 2012 in Dublin, Ireland. Dublin is the capital of Ireland, attracting over 4.5 million visitors per year.

Continue Reading
You may also like...

More in Fii în formă

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top