Femini.ro

Ce spune ceara din urechi despre sănătatea ta

Sănătate

Ce spune ceara din urechi despre sănătatea ta

 

Bineînţeles că nu este un subiect pe care toată lumea l-ar deschide deoarece într-un fel sau altul este dezgustător, însă, specialiştii ne anunţă că sunt foarte multe lucruri pe care le poţi afla despre ce se întâmplă în corpul tău doar dacă-ţi examinezi puţin lucrurile pe care le produce.

Culoarea şi consistenţa, atât când vine vorba de ceara din urechi, dar şi urina, scaunul, saliva şi mucusul, pot reprezenta anumite semnale pentru potenţiale probleme de sănătate sau pentru a te asigura că totul este în regulă.

Să fim oneşti acum, ceara din urechi chiar nu primeşte foarte multă atenţie din partea ta deoarece aceasta este plină de mizerii şi bacterii.

Aşa că, acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună ce are de spus ceară din urechi despre sănătatea ta:

Dacă este apoasă sau are o tentă verzuie

Dacă ai transpirat excesiv, indiferent de motiv, o astfel de „descărcare” apoasă din ureche probabil va fi rezultatul. Nu trebuie să-ţi faci griji deoarece specialiştii ne explică modul în care transpiraţia se amestecă cu ceara din urechi şi ajunge la suprafaţă- lucru nemaivăzut şi de necrezut, ştiu, însă se poate întâmpla.

În cazul contrar, în care nu ai transpirat, nu ai avut nimic de-a face cu asta iar ceara este apoasă şi uşor verzuie sau chiar galben închis, aceasta ar putea indica în mod clar o infecţie la ureche, moment în care de preferat ar fi să mergi la medic.

Funny boy with socks on ears :)

Dacă este lipicioasă sau uscată

Pentru mulţi dintre noi, este ori una ori alta. Şi tipul tău îţi poate asigura anumite date, dovezi despre strămoşii tăi, din punct de vedere genetic. Studiile apărute recent în „Nature Genetics” au scos la iveală faptul că majoritatea persoanelor din Asia, spre exemplu, prezintă ceară uscată, de vreme ce locuitorii din Africa sau Europa, descendenţii acestora mai bine zis, prezintă ceară lipicioasă sau chiar „udă”. Autorii acestui studiu sunt de părere că asta se datorează adaptării la climat.

Are un miros puternic

Există şansa să ai o infecţie sau o „daună” la nivelul părţii de mijloc de ureche; asta poate duce, bineînţeles, la foarte multe simptome care, împreună medicii să-ţi poată oferi un simptom ce se numeşte „otită cronică”. În cazul acesteia, mirosul este simptomul principal; dacă urechea mijlocie este de vină, există şansa să observi şi anumite probleme cu echilibru, un sunet enervant în ureche sau senzaţia că urechea este plină sau blocată.

Dacă se pare că nu ai deloc

În aceste cazuri destul de rare în care se pare că-ţi lipseşte ceara din urechi, poţi suferi de o afecţiune nu prea înţeleasă ce se numeşte „keratitis obturans”, explică specialiştii. În loc să iasă afară singură, ceara se depune în interiorul urechii până când devine aproape imposibil de scos afară.

Dacă observi că se scurge

Infecţiile din interiorul urechii pot duce la formarea de piele ce creşte în mod anormal, ce se numeşte şi „cholesteatoma”, spun specialiştii. Este un fel de structură ce se aseamănă cu un chist ce duce la umplerea canalului urechii cu aer. Presiunea şi durerea de la nivelul urechii pot reprezenta şi ele simptome ale acestei afecţiuni.

Girl shouting with fingers in ears

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top