Femini.ro

Ce trebuie să faci ca să fii acceptată la interviu

Carieră şi dezvoltare

Ce trebuie să faci ca să fii acceptată la interviu

Ai aplicat pentru o companie importantă și acum ești chemată la interviu? Stai pe femini.ro pentru a descoperi ce trebuie să faci ca să iei interviul.

1. Documentează-te despre firmă

Recrutorii pun mare preț pe modul în care alege candidatul să se promoveze în cadrul interviului de angajare. Așa că așteaptă-te de la ei să te întrebe ce anume știi despre ei. Un exemplu neclar sau un simplu „nu știu” te pică pe loc. Aşa că fă-ţi temele de acasă și îți crești astfel șansele de a fi acceptată la interviu.

2. Citește cu atenție descrierea jobului

Este important ca înainte de a merge la interviu să știi și ce presupune jobul pentru care ai aplicat. Poţi să vezi astfel dacă realmente ai șanse, dacă este cu adevărat ce îți dorești, dar mai ales ce anume cere recrutorul de la tine. Vezi cu exactitate care sunt criteriile de selecție pentru a nu fi luată prin surprindere.

3. Redactează un CV complet

Un CV bine redactat care să conțină toată experiența acumulată până în prezent reprezintă cea mai bună carte de vizită pe care o poți prezenta la interviul de angajare, pe lângă o ținută bine aleasă. Așadar, evită să nu incluzi în CV vreun detaliu ce te-ar putea ajuta la interviu.

4. Alege ținuta potrivită pentru interviu

O ținută bine aleasă, îngrijită te poate propulsa la interviu, pe când una total neinspirată îți poate conferi lejer o mare bilă neagră. Un costum sau o cămaşă albă și o fustă neagră creion sunt câteva alegeri inspirate pentru interviu. Nu dai greș la interviu dacă optezi pentru o ținută business, în schimb dacă te prezinți cu un look neîngrijit, acest lucru te poate elimina din cursa pentru un nou loc de muncă.

5. Fă-ţi o listă cu posibilele întrebări ale recrutorului

Este esenţial ca înainte de a merge la interviu să-ți faci o listă cu posibilele întrebări pe care ți le va pune recrutorul. Pentru aceasta poți executa un simplu exercițiu în oglindă ca și cum ai vorbi cu recrutorul. Gândeste-te exact la ce te-ar putea întreba și concentrează-te asupra răspunsurilor corecte și complete pe care acesta ar vrea să le audă de la tine. Nu este îndeajuns să fii prezentă la interviu mai trebuie și să știi cum să vorbești cu recrutorul pentru a-l convinge să îți dea jobul pe mână. Așadar, fă un exercițiu înainte asupra răspunsurilor și cu siguranță recrutorul își va face o imagine bună despre tine.

6. Pune întrebări în cadrul interviului

Recrutorii vor în general persoane cu chef de muncă, entuziasmate și care ar putea începe imediat. Poţi transmite asta și prin atitudinea ta, dar și dacă îi vei întreba câte ceva. La întrebarea recrutorului dacă aveți nelămuriri ai astfel ocazia să îl întrebi ce dorești. Așadar, în nici un caz să nu spui că nu ai întrebari, căci un astfel de răspuns te pică pe loc. Pune multe întrebări și va vedea că ești dornică să muncești în cadrul companiei lui.

Tu ştii ce să faci ca să fii acceptată la interviu?

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top