Femini.ro

Ce trebuie să știi dacă îți cumperi un papagal

Casa şi grădina

Ce trebuie să știi dacă îți cumperi un papagal

Ce trebuie să știi dacă îți cumperi un papagal

Papagalii sunt ființe tare drăgălaşe, socialibile, sensibile și care necesită o îngrijire permanentă. Nu sunt genul de animale de companie pe care să le abandonezi imediat când te saturi de ele.

1. Papagalii sunt animale de companie sensibile

Dacă ai ajuns la concluzia că îți dorești un animal de companie dar nici nu dispui de mult spațiu pentru el, atunci un papagal este alegerea perfectă. Costurile de întreţinere sunt mult mai mici comparativ cu o pisică sau cu un animal exotic. Preţurile pentru un papagal nu sunt piperate, dar diferă și în funcție de rasă.

Dacă un papagal Ara costă o mică avere, pentru un perus nu dai decât câțiva zeci de lei, iar pentru o nimfă circa 200 de lei.

Indicat este să îți cumperi animalul de companie dintr-un petshop autorizat și unde personalul este bine instruit să aibă grijă de animale. Cumpără un papagal vesel și energic, căci acestea sunt semne ale unui animal de companie fără probleme de sănătate. Interesează-te despre vârsta sa, căci este un aspect tare important. Dacă alegi să îți iei un papagal, trebuie să știi că aceștia nu trăiesc singuri, așa că va trebui să te gândești și la o pereche pentru el. Alegerea perfectă ar fi să îți cumperi o familie de peruşi. Sunt păsări iubitoare, afectuoase, tare drăgălaşe, dar extrem de sensibile, așa că nu le lăsa în curent sau în frig.

2. Au nevoie mereu de hrană proaspătă și apă curată

Sănătatea unui animal de companie este influențată în mod direct de modul în care este hrănit. Un papagal se hrăneşte cu seminţe, mei, nuci, dar și cu verdeţuri proaspete, salată, fructe. Asigură-i zi de zi apă proaspătă și hrană cât mai diversificată. Hrana o poți cumpăra din petshop unde de altfel găsești și tot felul de suplimente nutritive pentru o sănătate optimă.

3. Necesită spațiu și afecţiune

Deși un papagal nu îți ocupă mult spațiu în cămin, acesta necesită îngrijire mai mereu, iar asta începe cu achiziţionarea unei colivii spaţioase. Este obligatoriu să socializezi zi de zi cu el, să vezi în ce stare este sau să mai exersezi mici tehnici de dresat. Nu este indicat să îl lași numai în colivie sau să nu vorbești deloc cu el, pentru că orice animal care nu primește afecţiune suferă. În plus, cu cât vorbești cât mai mult cu el, cu atât îi câștigi încrederea și se apropie și mai mult de tine, asta pentru că la început se sperie des, este reticent, nu vorbește, nu cooperează sau mai mult ciupește.

4. Papagalii sunt animale de companie ce trăiesc în perechi

Singurătatea este grea pentru orice fiinţă și chiar și pentru o pasăre, așa că ia-i micuţului tău o pereche. Un papagal care are pereche este mai vesel iar asta trebuie să cauți mereu pentru micuțul tău înaripat.

5. Du-l la veterinar

Papagalii sunt animale de companie sensibile, asta și pentru că unii sunt tare micuți. Trebuie să ai mereu grijă de el să nu se îmbolnăvească, să primească doar hrană de cea mai bună calitate și proaspătă, nimic alterat, să aibă colivia curată, iar dacă pare apatic, trist și starea nu se ameliorează, să îl duci la medicul veterinar.

Tu ți-ai lua un papagal?

Continue Reading

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top