Femini.ro

Ce trebuie să știi dacă îți cumperi un porcuşor de Guineea

Casa şi grădina

Ce trebuie să știi dacă îți cumperi un porcuşor de Guineea

Ce trebuie să știi dacă îți cumperi un porcuşor de Guineea

Când treci pragul unui petshop nu ai cum să nu zăreşti niște animale micuţe și tare drăgălaşe numite porcuşori de Guineea. Ce trebuie să știi dacă vrei să îți cumperi un astfel de animal? Vezi mai jos.

Porcuşorul de Guineea are nevoie de spaţiu dar și de dragoste

Dacă nu dispui de mult timp pentru a te ocupa de un animal de companie, sfatul nostru este să amâni pentru moment decizia. Porcuşorul de Guineea are nevoie de mult spațiu, de timp, de atenție, dar și de dragoste. Nu este un animal care să fie lăsat într-un loc și pe care să îl vezi o dată pe zi și atât. În plus, dacă îl vei îngriji cum trebuie, porcuşorul tău va fi unul energic și tare vesel.

Cumpără o cușcă drăguță și spaţioasă

Porcuşorul de Guineea necesită spațiu şi de aceea se impune achiziţionarea unei cuști mari și nu a uneia strâmte. Cum să fie cușca? Cușca trebuie să fie una drăguță, cu o podea făcută dintr-un material dur și rezistent dar nu grilaj pentru a-i proteja picioarele mici. De asemenea, cușca trebuie să fie prevazută în mod obligatoriu cu pereți înalți pentru a preveni evadarea micuţului blănos.

Păstrează-i cușca curată

Dacă amplasezi hârtie pe fundul cuştii, trebuie să știi că aceasta trebuie schimbată periodic, de fapt, cât mai des dacă este umezeală în casă. Mai trebuie să știi că hartia este o soluție bună pentru a păstra curățenia în cușcă. Aceasta reține totuşi umezeala și mirosurile grele emanate de murdăria animalului. Poţi înlocui în schimb hârtia cu rumeguş curat din pin.

Spațiul perfect pentru amplasarea cuştii

După ce ai luat jucăriile, cușca dar și porcuşorul mai rămâne întrebarea unde să îi amplasezi căsuța? Ei bine, poți să pui cușca într-un spațiu prin care trec des membrii familiei. De ce? Pentru că, așa cum spuneam anterior, porcuşorul de Guineea este un animal ce necesită atenție, îngrijire și dragoste așa că amplasarea cuştii într-un spațiu adesea vizitat este obligatorie. Poate fi livingul sau dormitorul.

Este sensibil la variaţiile de temperatură

Mulţi veterinari recomandă ca porcuşorul de Guineea să stea înăuntru și nu afară iar asta pentru că este sensibil la variaţiile de temperatură. Totuși, are nevoie să fie expus periodic la lumină naturală. De asemenea, aerul din cameră unde este amplasată cușca trebuie să fie unul proaspăt, curat și nu urât mirositor.

Porcuşorul tău de Guineea nu trebui să stea singur în cușcă

Dacă animalul tău de companie nu primește atenție, îngrijire și dragoste, există riscul să devină depresiv. Interacţionează cât mai des cu el și, dacă îți permiți, mai ia încă un porcuşor alături de care să împartă cușca.

Are nevoie de suficientă apă

Sănătatea micuţului animal depinde nu doar de felul în care interacţionezi cu el, dar și modul în care îl hrănești. Pe lângă hrana proaspătă și de bună calitate acesta are nevoie să primească zilnic apă proaspătă. De aceea este important ca zilnic să schimbi apa cu una proaspătă, iar vasul să fie bine spălat pentru a preveni acumularea de bacterii.

Oferă-i fructe și legume proaspete

Pentru sănătatea animalului tău, se recomandă să îi oferi fructe, vegetale și legume care să reprezinte 20% din dietă. Poţi să îi oferi feliuţe de măr proaspăt (ocazional), beţigaşe de ţelină, buchetele de broccoli, frunze de spanac, rondele de castravete, salată kale etc., dar în cantităţi mici. De asemenea, este important să întocmeşti împreună cu veterinarul o listă a alimentelor permise în dieta porcuşorului. La acestea mai trebuie să adaugi fân, fulgi de ovăz și iarbă organică ( de exemplu, de grâu).

Amplasează-i în cușcă diverse jucării

Amplasarea de jucării în cușcă este absolut obligatorie pentru ca acesta să nu se plictisească, dar și pentru a-şi consuma cheful pentru joacă.

Ţine porcuşorii de Guineea departe de iepuri

Deși iepurii sunt tare drăgălaşi poartă o bacterie care odată dată porcuşorilor de Guineea îi poate îmbolnăvi. Astfel există riscul major ca porcuşorul să moară.

Monitorizează-i starea de sănătate și du-l periodic la veterinar

Joacă-te cât mai des cu el, interacţionează cu el, privește-i ochii dacă prezintă semne de boală, cântărește-l periodic și du-l din când în când la doctor. Doctorul îți poate da cele mai bune sfaturi pentru a avea un porcuşor sănătos și voios.

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top