Îndrăzneşte!
Ce trebuie să ştii înainte de a merge să scoţi un tatuaj?
Dacă citeşti acest articol, probabil te afli în faza în care îţi regreţi deja un tatuaj sau poate doreşti să-i mai tai puţin din nuanţe pentru a-l acoperi. Ambele sunt valabile şi din această cauză, m-am gândit că este momentul să îţi vorbesc şi despre acest aspect extrem de important.
Am creat această listă pentru că da, sunt anumite lucruri extrem de serioase pe care trebuie să le ştii chiar dinainte de a merge să scoţi un tatuaj, şi asta mai mult pentru siguranţa şi liniştea ta sufletească, să nu mai vorbesc şi despre sănătate.
Acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună despre ce este vorba:
Ai grijă la aşteptări
Înainte să intri pe uşa salonului, iată cum este pusă problema: nici o procedură de îndepărtare a unui tatuaj, cu laser sau orice altceva, nu este garantată. Încearcă să fii realistă şi cu picioarele pe pământ când vorbeşti cu expertul. Sunt anumite tatuaje care vor „dispărea” doar parţial şi asta după câteva tratamente bune iar altele care nu vor face acest lucru.
Deci asta este marea întrebare: doreşti să acoperi ceea ce a rămas sau doreşti o imagine- fantomă a ceea ce obişnuia să fie o dată tatuajul tău?
Un tratament nu este de ajuns
Probabil realizezi asta până acum, însă, mă simt nevoită să-ţi mai spun şi eu o dată: vor fi necesare tratamente multiple şi din nefericire, un număr serios de sesiuni care vor fi determinate o dată ce alegi să mergi la expert pentru consultaţie. Deasemeni, intervalele dintre tratamente sunt şi ele factori cheie. Ştim că doreşti să îndepărtezi acel tatuaj care-ţi stă pe creier mai mult decât altceva, însă, să mergi la şedinţe mult prea des vei creşte riscul apariţiei de efecte secundare nedorite, ca şi iritaţiile de piele şi răni deschise. Timpul mediu de aşteptare dintre sesiuni trebuie să fie undeva între 4-6 săptămâni deoarece fiecare este diferit.
Sunt şi cazuri excepţionale când sunt recomandate 8 săptămâni minim, dar asta pentru persoanele care au experimentat anumite efecte secundare şi schimbări de textură.
Locaţia tatuajului tău
În majoritatea cazurilor, locaţia chiar contează. Îndepărtarea unui tatuaj este de obicei mai dificilă şi are nevoie de mai mult timp când este localizat cât mai departe de inimă. Cu cât este mai în apropierea circulaţiei, cu atât şi rezultatele vor fi mai bune.
La ce să te aştepţi după tratament
Sunt foarte multe simptome ce le poţi resimţi şi le poţi vedea după tratament. Printre acestea se numără şi beşicile, umflarea excesive, sângerări, roşeaţă, iritaţie şi întunecarea pielii- bineînţeles, temporară. Nu trebuie să-ţi faci griji totuşi, deoarece, fiecare dintre acestea ar trebui să dispară în nu mai mult de două săptămâni.
Dacă totuşi persistă, vorbeşte cu medicul, numaidecât.
Posibile efecte secundare
Cele mai comune efecte secundare sunt hiper-pigmentarea şi hipo-pigmentarea pielii. Acestea de obicei se corectează singure între 6-12 luni de zile. Cicatricile sunt deasemeni destul de comune de apărut dar şi infecţiile, arsurile şi schimbările texturale ale pielii.
