Femini.ro

Ce trebuie să ştii înainte de a vizita Cape Town

Să călătorim!

Ce trebuie să ştii înainte de a vizita Cape Town

Având în vedere că Africa de Sud este cea mai populară destinaţie costală, ne-am gândit că trebuie să ştii anumite lucruri înainte de a vizita Cape Town deoarece sunt foarte multe lucruri de văzut şi făcut.

Oricum ar fi, într-o astfel de vacanţă trebuie să înveţi şi câte ceva nou, aşa că citeşte mai departe pentru a vedea lucrurile de ţinut minte numaidecât înainte de a merge în Cape Town.

Pune-ţi cei mai confortabili pantofi

Mersul pe jos este în mod incontestabil cea mai bună variantă de a vedea tot ce se întâmplă în Cape Town şi, cel mai sănătos! Din fericire multe dintre punctele şi atracţiile culturale şi turistice sunt la o distanţă rezonabilă de majoritatea hotelurilor. Cu uşurinţă poţi merge pe jos de la Company’s Garden până la Long Street, Bree sau Kloof Street. Dacă nu ai dispoziţia necesară poţi oricând să mergi cu autobuzul MyCiti.

Fii foarte atentă cu ceea ce iei la tine

Aşa cum este cazul în majoritatea ţărilor şi statelor dezvoltate şi în Africa de Sud este o problemă serioasă când vine vorba de rata criminalităţii aşa că trebuie să fii extraordinar de vigilenţa despre unde te afli de fiecare dată. Nu purta bijuterii scumpe sau accesorii când mergi pe jos sau cel puţin asigură-te că nu sunt prea vizibile. Nu merge cu telefonul în mână, fie de eşti în Cape Town sau în oriunde altă parte şi pune-ţi banii în geanta închisă.

Turul oraşului

În Cape Town sunt foarte multe autobuze, bărci şi din această cauză vei putea vedea foarte multe dintre atracţiile turistice într-un tip foarte scurt. Îţi recomandăm CitySightseeing’s red Hop-on Hop-off double-deeker bus având în vedere că acesta opreşte în cele mai importante puncte şi-ţi oferă şi informaţii audio în 15 limbi străine. Este de preferat vara deoarece poţi sta la ultimul etaj şi te poţi bucura de soare şi de vântul care-ţi flutură părul.

1

Apa de la robinet este potabilă

Apa de la robinet pe toată suprafaţa Africii de Sud este printre cele mai bune din lume şi este sigură atât pentru băut cât şi pentru gătit. Dacă mergi vara, asigură-te că te menţii hidratată şi porţi o pălărie pe cap deoarece soarele este destul de puternic.

Rugby şi cricket-ul sunt deosebit de importante

Aceste două sporturi fac parte din cultura locală aşa că în fiecare week-end ar trebui să mergi la o astfel de terasă, cu o bere în mână şi cu o gustare tradiţională pentru a socializa cu localnicii. Dacă nu eşti un fan mare al acestor două sporturi mai bine ai evita Newlands şi Rondebosch când sunt meciuri.

Nu înota prea departe

Apele călduţe din False Bay prezintă o viaţă acvatică sălbatică deosebit de variată incluzând rechini albi ce se găsesc bineînţeles de-a lungul coastei sud africane. Cu toate că este rar, numărul atacurilor a fost înregistrat încă din 1960 şi din această cauză trebuie să nu înoţi dacă nu sunt salvamari prin zonă sau nu ai o persoană lângă tine.

fara-titlu

More in Să călătorim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top