Femini.ro

Cel mai bun balsam pentru fiecare tip de păr

Întreţinere

Cel mai bun balsam pentru fiecare tip de păr

Dacă firele tale de păr au fost mai mult decât rebele în ultimul timp, probabil ai nevoie de mai mult decât vechiul tău balsam de păr pentru a-l ajuta să revină pe linia de plutire. Iar aici intervine în discuţie un tratament cu ajutorul unui balsam de păr potrivit pentru nevoile tale, de care să te ţii aproximativ o săptămână, două, maxim.

Pentru a-ţi veni în ajutor am întrebat specialiştii despre ce soluţii ar putea exista în funcţie de fiecare tip de păr şi ce balsam ar trebui folosit pe post de soluţie perfectă.

Pentru părul fin

Stai departe de balsamul ce are la bază uleiuri deoarece acesta te va lăsa fără pic de volum şi unde mai pui că şi scalpul tău va avea de suferit fiind mult prea uleios. În schimb, caută un balsam pe bază de keratină ce este făcut din proteine speciale ce îţi întăresc firul de păr fără a adăuga prea multă greutate acestuia, ne sugerează specialiştii. O dată pe săptămână este suficient să apelezi la acest balsam pentru tipul tău de păr deoarece mai mult de atât va aduce acestuia mult mai multe proteine decât poate suporta şi vei cauza mai multe stricăciuni.

Smiling woman sitting with laptop at home

Pentru părul subţire

Părul tău însetat este în căutare de o formulă deosebit de nutritivă făcută din creme cât se poate de bogate ca şi unt de shea, ulei de măsline, de floarea soarelui sau ulei de avocado. Acest tip de păr se usucă atât de repede din cauză că uleiurile sale naturale trebuiesc readuse la viaţă de anumite produse- iar în momentul în care acestea lipsesc, rezultatul este dezastruos.

Poţi apela la acest balsam de 2-3 ori pe săptămână, cel mult.

Pentru părul ondulat/creţ

În primul şi în primul rând, întreabă-te: părul tău este fin sau subţire? Părul ondulat, fin ar trebui să fie tratat cu ajutorul unui balsam pe bază de keratină, de proteine, cel puţin o dată pe săptămână, în timp ce părul ondulat, subţire este mult mai receptiv la untul de shea şi la siliconul fin pentru a adăuga un plus de strălucire radiantă şi textură.

Portrait of a cheerful red-haired woman

Pentru părul vopsit

Pentru a trata un păr vopsit chimic, avem nevoie de o formulă ce ajută şi reţine toate ingredientele nutritive naturale ale acestuia. Ar trebui să foloseşti întotdeauna tratamente pe bază de pH acidic, fără sulfati. Poţi încerca Oribe Gold Lust Transformative Masque.

Pentru părul decolorat

Părul care a fost, sau este decolorat cu oxidant este mult mai poros şi mai avariat decât cel colorat în mod normal, cu vopsea. Olaplex este produsul care îţi poate schimba viaţa deoarece acesta se află pe lista tuturor celebrităţilor momentului, având în vedere de ce rezultate se obţin pe seama lui. În timp ce primul şi al doilea pas implică neapărat decolorarea şi vopsirea la un salon specializat, când vine vorba de al treilea pas, acesta se poate face şi acasă o dată ce cumperi produsul de care ai nevoie pentru a reconstrui firele de păr avariate şi pentru a reconecta legăturile distruse în procesul de decolorare.

Portrait of young female florist with big vase of red tulips

Continue Reading
You may also like...

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top