Femini.ro

Cele 4 stadii ale vieţii unei fiinţe umane

Carieră şi dezvoltare

Cele 4 stadii ale vieţii unei fiinţe umane

Gândeşte-te la fericirea din prezent şi la viziunea ta asupra viitorului ca şi două ingrediente ce pot fi combinate cu uşurinţă dar, chiar şi aşa trebuie să se afle în echilibru. Prea mult din una sau din alta crează dezechilibru şi limitare asupra vieţii unei fiinţe umane.

Depinde de modul în care sunt combinate şi de momentul în care te afli în prezent deoarece ne putem afla, cu siguranţă, în una din cele 4 stadii ale vieţii unei fiinţe umane. Haideţi să vedem împreună, să ne dăm seama împreună, mai bine zis, care sunt acestea:

Spirala negativismului

În acest stadiu al vieţii nu eşti fericită şi mulţumită nici de prezent dar nu ai nici un fel de altă viziune asupra viitorului. Cu puţină bucurie şi dacă alegi să te uiţi puţin mai departe de perimetrul în care te afli, îţi vei găsi liniştea şi pacea şi cu siguranţă vei găsi o portiţă de scăpare spre un viitor mai bun.

Lucrul cel mai bun pe care-l poţi face pentru tine este să nu petreci prea multă vreme în această etapă a vieţii deoarece de cele mai multe ori aici şi acum ne simţim depresivi sau poate chiar suntem şi nu prevedem nimic bun şi nou la orizont- lucru deloc sănătos şi adevărat.

Human hands showing sign of okay in isolation

Capcana realităţii curente

În acest stadiu al vieţii te simţi grozav, incredibil am putea spune din cauză că eşti fericit în prezent, cu ceea ce ai cu ceea ce ştii şi deţii. Nu este nimic greşit cu a te simţi bine în prezent, nu mă înţelege greşit deoarece când ai parte de o experienţă grozavă sau eşti într-o vacanţă, trebuie să te bucuri de fiecare moment. Însă, adu-ţi aminte că fericirea de una singură poate fi destul de înşelătoare.

Fericirea de lungă durată, pe termen lung şi împlinirea vine din ceva mult mai mult şi mai mare din ce trăieşti în prezent iar tu trebuie să contribui în fiecare zi, trebuie să creşti şi să faci lucruri măreţe, lucruri importante.

De vreme ce acest stadiu al vieţii îţi poate aduce o fericire temporară, nu-ţi va aduce şi împlinire pe termen lung.

Stresul şi anxietatea

Aceasta este etapa în care te străduieşti să faci ceva pe cont propriu. Foarte mulţi antreprenori se află în această etapă şi mulţi cei care doresc să-şi consolideze cariera. Poate ai ţeluri măreţe însă ţi-ai legat fericirea de acestea, aştepţi fel de fel de semnale mici, însă, aşteptarea te stresează.

Este în regulă să iei în considerare şi schimbările minore şi care te setează către succesul la care speri cu atâta ardoare deoarece în această etapă a vieţii, fericirea chiar nu vine de una singură ci, mai degrabă alături de multă muncă, de progrese şi împliniri.

Faci faţă realităţii

Acesta este stadiul ideal al vieţii în care eşti fericită cu prezentul dar ai şi o viziune solidă asupra viitorului care-ţi setează drumul. Când te afli în acest stadiu, simţi o creştere, o maturizare şi o plăcere în fiecare zi datorită omului care ai devenit. Totul este despre călătorie dar îţi dai seama că şi destinaţia este destul de importantă.

Image of human hands during discussion at meeting

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top