Femini.ro

Cele mai comune iritaţii de pe pielea ta, explicate

Fii în formă

Cele mai comune iritaţii de pe pielea ta, explicate

Haideţi să ne imaginăm acest scenariu: tocmai ai venit dintr-o aventură, dintr-o vacanţă cu familia şi eşti acoperită cu fel de fel de iritaţii roşii şi deschise la culoare. Sau, pur şi simplu te-ai trezit într-o dimineaţă şi ai descoperit câteva pete ce te mănâncă serios, atât pe braţe cât şi pe picioare şi pe spate?

Din ce cauza? Orice tip de iritaţie reprezintă o schimbare la textura pielii ce nu este deoc normală, ne explică specialiştii. Aceasta ar putea include ceva mic sau ceva ce să acopere o bună parte din suprafaţa corpului tău.

În timpul lunilor de vară pielea noastră se poate irita mult mai uşor şi se pot dezvolta adevărate iritaţii ca şi răspuns la un număr diferit de declanşatori.

Mai jos vezi găsi cele mai comune iritaţii şi modul în care se poate scăpa de ele.

Iritaţii de la căldură, miliaria

Ai petrecut mult prea multă vreme în temperaturi ridicate. Cu această iritaţie, glandele tale de transpiraţie sunt blcate, aşa că producţia nu poate ajunge la suprafaţa pielii pentru a se evapora. Asta nu este deloc bine deoarece rezultatul poate fi asemeni unor bubiţe roşii, ce mănâncă şi care se vor usca.

Aceste iritaţii, de foarte multe ori dispar în momentul în care pielea se răcoreşte şi-şi intră în normal. Dacă stai în faţa unui aer condiţionat sau a unui ventilator, să ştii că este de mare ajutor. Dacă aceste bubiţe sunt destul de incomfortabile, încearcă o cremă pe bază de corizol.

Beauty portrait of a charming woman with fresh skin isolated on a white background

Eczema

În prezent se crede că eczema este cauzată de un mix alcătuit de genetică, funcţionare anormală a sistemului imunitar, mediul şi defecte la bariera pielii care permite cremei naturale să “evadeze” şi germenilor să între, explică specialiştii. Cu aceasta, pielea poate fi foarte uscată, iritabilă, se cojeşte şi câteodată un coş roşu poate apărea pe ici şi pe colo.

Nu uita de loţiune şi creme, orice ai face! Cremele pe bază de cortizol te pot ajuta sa ţii sub control componenta inflamatorie. Mai mult decât atât, de preferat ar fi să rămâi la duşurile calde spre rece şi săpunuri fără pic de chimicale. Dacă simptomele sunt severe, dermatologul îţi poate prescrie o cremă pe bază de steroizi.

Poison Ivy, erupţii cutanate

Contrar cu ceea ce crezi, să ştii că nu trebuie să atingi plantele pentru a suferi de consecinţe. Sunt 3 forme de transmisie: contact direct cu planta, atingerea cuiva sau a ceva care a intrat în contact cu aceasta sau să fii în apropierea plantei care a fost arsă deoarece particulele dăunătoare îţi pot penetra pielea, ochii, nasul, gâtul şi sistemul respirator, explică specialiştii. Dacă eşti afectată, vei observa o reacţie agresivă ce cuprinde un amestec de roşeaţă, beşici şi mâncărime dureroasă.

Compresele reci te pot ajuta dacă este vorba de beşici şi umflături, însă cremele ca şi cele cu calamină şi hidrocortizol îţi pot oferi alinare de la mâncărimile severe. Iritaţia va dispărea în 2-3 săptămâni, însă, mai există şi cazul în care există o infecţie bacteriala, caz în care medicul îţi poate prescrie un antibiotic.

Cracked skin man in pose

Continue Reading
You may also like...

More in Fii în formă

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top