Femini.ro

Cele mai groaznice alimente pentru inima ta

Nutriţie

Cele mai groaznice alimente pentru inima ta

Să mănânci sănătos pentru o inimă sănătoasă pare a fi o regulă cât se poate de simplă: evită pe cât posibil mâncărurile extraordinar de grase şi bogate în colesterol, în sare şi sari peste grăsimile ce se găsesc în cărnuri. Ştim că este mai uşor de spus decât de făcut, însă, cel puţin ştii de ce să te fereşti.

Tot ce alegi să mănânci contează foarte mult deoarece mâncarea ne alimentează organismul sau ni-l poate otrăvi, ne atenţionează specialiştii. Cu acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună care sunt cele mai groaznice alimente pentru inima ta şi de care să te fereşti la maxim.

Sucurile

Aşa numiţii “zaharuri simple” din cauză că se găsesc în cantitate însemnată şi în simplitatea lor în toate sucurile de pe piaţă şi cauzează inflamaţii şi cresc nivelul de zahăr din sânge, bineînţeles. Toate aceste efecte negative pot pune şi mai mult stres pe pereţii arterelor şi pot creşte riscul dezvoltării unor boli cardiovasculare.

Aşa că regula este simplă: cu cât bei mai mult suc, cu atât riscul creşte în mod considerabil.

Deseturile gătite

Din nou, orice conţine zahăr brut, zahăr brun, sirop de orice fel, miere sau alţi îndulcitori, se pare că nu face nimic altceva decât să cauzeze un risc mult mai mare pentru stresul oxidativ, conform unui studiu recent efectuat în Canada.

Ca şi rezultat, aceste dulciuri- plăcinte, torturi şi altele care par a fi făcute de casă, pot duce la înfundarea arterelor, la hipertensiune, la infarct şi la alte afecţiuni de inimă, explică specialiştii.

Heart cookies

Carbohidraţi rafinaţi

Carbohidraţii rafinaţi au tendinţa de a fi pompaţi o dată cu zahărul şi cu aditivii, niciunii dintre aceştia făcând vreun bine inimii tale, explică specialiştii. Condimentele ca şi ketchup-ul şi dressing-ul pentru salată, dar şi sosurile pentru paste, pâinea şi iaurtul slab în grăsimi reprezintă surse mult mai comune de zahăr şi carbohidraţi rafinaţi, adaugă aceştia în continuare.

Margarina

Cele mai noi studii afirmă că untul nu este deloc rău pentru inima ta. Pe de altă parte, margarina reprezintă una dintre cele mai mari şi importante surse de acizi graşi trans-saturaţi cu totul nesănătoşi. Aceste veşti extraordinar de proaste i-au lovit din plin pe toţi iubitorii de margarină, şi nu numai.

Cremele sub formă de pudră

La fel ca şi margarina, aceste creme pudră au tendinţa de a fi extra pline cu grăsimi trans-săturate, explică specialiştii. Asta se aplică şi pentru multe tipuri de popcorn ce se poate face la cuptorul cu microunde, la diverse batoane pentru micul dejun şi în mare parte pentru orice are listat ca şi ingredient, uleiuri hidrogenate.

Şunca prăjită

De vreme ce grăsimile săturate pot fi văzute cu ochi mai buni de către cei din comunitatea dedicată sănătăţii, cele din cărnuri, ca şi din şuncă şi coaste, în primul rând, ar putea aduce probleme majore inimii tale.

Specialiştii scot în evidenţă faptul ca doar carnea roşie se află în strânsă legătură cu un nivel crescut de bacterie rea în intestine.

Această dezbatere încă este activă, însă între timp probabil ar trebui să stai pe partea sigură a baricadei.

Sick patient with paramedics in ambulance treatment aid emergency work

Continue Reading
You may also like...

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top