Femini.ro

Cele mai surprinzătoare călătorii cu trenul din lume

Să călătorim!

Cele mai surprinzătoare călătorii cu trenul din lume

De vreme ce un avion te poate duce la destinaţia dorită aproape într-o fracţiune de secundă, nimic nu întrece romantismul şi oportunităţile pe care le poate aduce unele călătorii cu trenul.

Poate nu eşti chiar persoana care s-ar da în vânt după astfel de escapade, însă, ne-am gândit să-ţi prezentăm, pur şi simplu informativ, fără a te incita prea tare, cele mai surprinzătoare călătorii cu trenul din întreaga lume. Poate mai sunt şi altele însă, acestea m-au fermecat pe mine în mod personal şi le-aş încerca numaidecât!

Glacier Express- Suedia

Leagă două dintre cele mai mari resorturi montane şi anume, Zermatt şi St Moritz, Glacier Express reprezintă cea mai relaxantă metodă prin care te poţi bucura la maxim de scenariul magnific oferit de Munţii Alpi. Călătoritul către est din Zermat, toată ziua, îţi va aduce o trecere prin 91 tunele şi peste 291 de poduri având în vedere că vei traversa toată linia alpină, cu lacuri şi privelişti ce-ţi vor tăia respiraţia numaidecât. O atenţie deosebită trebuie să oferi popasului Oberalp deoarece este cel mai înalt punct, la peste 6706 metri altitudine şi viaductul faimos, Landwasser.

7

The Ghan- Australia

Australia’s Outback este casa celor mai inspirate scenarii de pe planetă şi the Ghan oferă călătorilor oportunitatea de a experimenta tot ce înseamnă pur lux în materie de privelişti. The Ghan călătoreşte din Darwin până în nordul Adelaide- o distanţă totală de aproape 2000 mile.

Pe toata această durată vei observă şi un oraş în desert şi anume Alice Springs.

Trans-siberian Rusia

Având în vedere că acesta probabil este cel mai lung drum făcut vreodată cu trenul, cu o lungime de 5772 mile, începe din Moscova până în munţii Ural şi în pădurea siberiană. Toată călătoria ţine aproape 8 zile şi puţin deci trebuie să ai puţin timp liber sau chiar o vacanţă întreagă pentru a te bucura de tot ce înseamnă această experienţă. Vei trece peste un pod de 3227 metri de-a lungul răului Ob la Novosibirsk şi lacului Baikal- cel mai mare lac de apă potabilă din lume.

Golden Eagle Danube Express- Central Europe and Transylvania

Aceasta este o călătorie epică de 14 zile iar ruta traversează până la 2000 mile între un pasaj între Istanbul, Turcia şi Praga. Trenul trece prin 8 ţări şi din această cauză este perfect pentru a vedea Europa într-un stil mult mai diferit. Din Istanbul trenul traversează la nord Munţii Carpaţi spre Transilvania, trece de Castelul Bran spre Ungaria, Slovacia, Austria şi Polonia până poposeşte de tot în Praga.

Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad- Colorado, USA

Când vine vorba de cele mai surprinzătoare călătorii cu trenul din lume, acesta este perfect pentru poveşti, pentru amintiri deoarece se află pe şine încă din 1882. Având în vedere că funcţioneză cu ajutorul locomotivei cu abur, călătorii se pot bucura de aceleaşi experienţe de la începuturi. Are o rută de 45.4 mile şi se mişcă de-a lungul râului Animas pentru a vedea viaţa sălbatică locală: urşi negri, căprioare şi lei de munte.

8

More in Să călătorim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top