Femini.ro

Chiar trebuie să-ţi schimbi şamponul periodic?

Întreţinere

Chiar trebuie să-ţi schimbi şamponul periodic?

Ai mai auzit până acum, sunt sigură, că este important să-ţi schimbi şamponul şi produsele de îngrijire în mod periodic pentru a te bucura de strălucire şi volum în mod constant. Deci, când te uiţi în oglindă şi vezi câteva nereguli pe scalpul tău sau firele de păr se îngraşă mult mai repede decât înainte, poate chiar în 24 h, începi să-ţi pui semne de întrebare: ar putea fi adevărat? Şamponul tău, sufletul tău pereche, ar putea să te dezamãgeascã după atâta timp?

Nu întoarce spatele şamponului tău preferat încă, ne anunţă experţii. Este un mit că devenim de-a dreptul imuni când vine vorba de un anumit produs. Când ai parte de reziduuri pe scalp sau uscăciune, de obicei vina este a ta că nu ai ales un şampon potrivit pentru tipul tău de păr, nu a formulei care efectiv începe să nu mai funcţioneze pentru tine.

Găseşte cauza problemei

Înainte de a arunca şamponul la gunoi, încearcă să te gândeşti la toate posibilele cauze pe care poţi arunca vina. Părul fiecăreia dintre noi este diferit şi dacă foloseşti produsul greşit, în mod clar rezultatele nu vor fi cele aşteptate. Dacă ai un păr ondulat sau creţ, ar trebui să te îndrepţi către un şampon care îl ajută, de vreme ce un păr uscat sau avariat s-ar putea bucura de minune de un produs ce hrăneşte în profunzime.

Dar nu numai calitatea părului este cea care poate fi un factor determinant pentru alegerea produselor. Starea părului tău este şi un răspuns al schimbărilor de sezon, al vremii, a apei când înoţi şi chiar când vine vorba de schimbările hormonale, ne anunţă specialiştii.

Asta înseamnă că ai nevoie de un şampon mai gras iarna, unul tip remediu pentru avarierea acestuia din cauza vopsitului sau unul pentru volum când experimentezi o cădere a acestuia după sarcină, de regulă.

Beautiful female with natural makeup in isolation

Nu te spăla prea des

Dacă eşti o prietenă bună cu antrenamentele, probabil eşti tentată să sari în duş din prima secundă după ce ai intrat pe uşă. Dar, dacă faci asta zilnic vei avea parte de un efect invers decât cel dorit şi aşteptat- îţi vei lăsa părul uscat şi fără pic de viaţă. Aminteşte-ţi că transpiraţia este apă, şi nu murdărie- uleiul este murdărie. În schimb, poţi folosi un şampon uscat, ce absoarbe uleiul şi extinde durata de prospeţime a firului tău de păr, fără a curăţa scalpul.

Treci pe alt şampon de două ori pe lună

Imaginează-ţi că luni ai părul sănătos, curat, strălucitor, trec două zile fără să-l speli dar foloseşti foarte multe produse de îngrijire, plus unelte de încălzire şi coafare. În acest timp, până sâmbătă, duminică, în mod clar trebuie să apeşi butonul de reset.

Aici intră şamponul în ring; acesta te va ajuta când vine vorba de îndepărtarea acelor reziduuri ce s-au depus pe scalpul tău de-a lungul vremii. Este cât se poate de benefic folosirea acestora, mai puternice, mai ales de către persoanele ce frecventează în mod regulat sala de forţă.

Doar adu-ţi aminte să cauţi o formulă mai uşoară pentru părul tratat, colorat deoarece acesta mai puternic poate îndepărta culoarea din păr mult mai repede şi mai uşor; din această cauză nici nu trebuie folosit mai mult de 2 ori pe lună.

Stylish Asian girl over sparkling background

Continue Reading
You may also like...

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top