Femini.ro

Ciocolată caldă

Să bucătărim!

Ciocolată caldă

Vremea urâtă de afară îţi strică buna dispoziţie? Nu-i nimic! Îndulceşte-ţi ziua cu o cană de ciocolată caldă!

ciocolata-calda1

1. Reţetă de ciocolată caldă

Lista de ingrediente: 3 ceşti de lapte, o treime de ceașcă ciocolată semidulce dată pe răzătoare, o linguriţă de zahăr alb, un ou și jumătate de linguriţă de scorţişoară. Ingredientele precizate sunt pentru 3 porţii. Timpul total de gătire pentru acest preparat este de 15 minute.

Mod de preparare

Se pune laptele într-un vas termorezistent (dar care poate fi introdus în cuptorul cu microunde) și se introduce în cuptorul cu microunde unde va sta preț de 2 minute. Separat se amestecă ciocolata semidulce cu zahărul și scorţişoara. Într-un vas micuț se mixează oul până ce obții o spumă, după care îl încorporezi în mixtura de ciocolată.

Amestecul final îl introduci în cuptorul cu microunde unde îl ții la temperatură mare preț de 3-4 minute până ce devine cremos, pufos, dar ai grijă să nu dea în fiarbă. După aceasta poți să amesteci ușor și să torni ciocolata caldă în 3 ceşti. Pe deasupra poți presăra puțină scorţişoară.

ciocolata-calda-5

2. Ciocolată caldă și cremoasă

Pentru această reţetă ai nevoie de: 411 ml de lapte condensat, jumătate de ceaşcă de pudră de cacao neîndulcită, o optime de linguriţă de sare, 1, 5 litri de apă fierbinte, opţional, bezele și jumătate de linguriţă de extract de vanilie. Ingredientele specificate pentru reţeta de ciocolata caldă și cremoasă sunt pentru 8 porţii.

Mod de preparare

Se pune într-o cratiţă mare laptele dulce, condensat, pudra de cacao, vanilia și sarea, după care se amestecă. Se lasă la foc mediu. Încet şi cu grijă se adaugă apa. Se lasă la foc și se amestecă ocazional. Nu se lasă să dea în clocot. Ciocolata caldă se servește cu bezele mici pe deasupra. Restul de ciocolată se poate păstra până la 5 zile în frigider.

ciocolata-calda-2

3. Ciocolată caldă mexicană

Lista de ingrediente: 3 linguriţe de pudră mix instant de ciocolată caldă, o linguriţă de sirop de ciocolată, jumătate de linguriţă de scorţişoară, un pic de pudră de chilli, un sfert de ceașcă de lapte și 3 pătrimi de ceașcă de apă fierbinte. Ingredientele precizate pentru reţeta de ciocolata caldă mexicană sunt pentru 2 porţii iar timpul acordat acestui preparat este de 10 minute.

Mod de preparare

Într-o crăticioară mare amestecă pudra mix de ciocolată caldă cu siropul de ciocolată, scorţişoara și pudra de ardei iuți. Se încorporează apoi laptele. Se amestecă, după care se adaugă apa fierbinte și iarăși se mixează. După aceasta se poate consuma.

4. Ciocolata caldă, cremoasă și irezistibilă

Lista de ingrediente: 828 de ml de lapte, trei pătrimi de linguriţă de extract de vanilie, o treime de ceașcă de apă fierbinte, un praf de sare, trei pătrimi de ceașcă de zahăr alb, o treime de ceașcă de pudră de cacao neîndulcită și jumătate de ceașcă de smântână sau lapte pentru cafea (se poate folosi un amestec de jumatate smantana şi jumatate lapte). Ingredientele precizate pentru această reţetă de ciocolată caldă, cremoasă și irezistibilă sunt pentru 4 porţii. Timpul total de gătire este de 7 minute.

Mod de preparare

Se amestecă într-o crăticioară pudra de cacao, zahărul şi praful de sare. Se adaugă apoi apa fierbinte, se aduce pe flacăra aragazului, se lasă să fiarbă ușor timp în care amesteci. Se fierbe și se amestecă preț de 2 minute. Ai grijă să nu se formeze cocoloaşe, căci nu ai nevoie de asta în reţetă. Se încorporează apoi laptele, se lasă să se încălzească dar nu să fiarbă. Se ia apoi de pe foc și se adaugă extractul de vanilie. Se poate turna apoi ciocolata calda în 4 ceşti, se adaugă smântâna sau laptele pentru cafea și poate începe momentul dulce al savurării!

Află beneficiile consumului de ciocolată!

Descoperă savoarea băuturilor pe bază de cafea!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top