Femini.ro

Crăciunul de una singură: cum să eviţi să te simţi prost

Eşti mămică...

Crăciunul de una singură: cum să eviţi să te simţi prost

 

Iarna, în special Crăciunul, poate fi exact perioada în care începe durerea pentru unele persoane; evenimentele în familie, râsetele şi paharele ce se lovesc pot aduce în faţă chiar amintiri nostalgice.

Este un sezon frumos cu toate luminile din oraş şi cu tot sclipiciul, cu bradul decorat şi cu cadourile, însă, Crăciunul de una singură te poate face cu totul melancolică, uneori te lasă şi cu lacrimi în ochi însă, vezi mai departe ce trebuie să faci pentru a evita toate aceste sentimente negative:

Îmbrăţişează natura şi caută noi feluri de mâncare

Dacă o persoană se concentrează pe negativ, va fi extrem de dificil să aştepte lucruri pozitive sau acestea chiar să se întâmple. În momentul în care eşti singură, este responsabilă pentru emoţiile tale pe care de fiecare dată trebuie să le ţii sub control.

Crăciunul acesta încearcă să mergi în mediul rural- câteodată este o idee grozavă şi mai ales dacă vremea îţi permite- vei putea să te izolezi într-un cadru grozav şi-ţi poţi câştiga echilibru.

Pe de altă parte, mâncarea este întotdeauna un bun companion şi de cele mai multe ori diverse feluri de mâncare atrag diverse energii şi ambianţe.

close up of christmas decoration

Găseşte locuri noi şi calde de vizitat

Iarna este sezonul ce poate face un om activ să hiberneze asemenea unui urs aşa că, dacă te afli pe drumuri de ceva vreme şi eşti nostalgică, asigură-te că următoarea ta destinaţie este una călduroasă şi primitoare.

Mai mult decât atât, să fii înconjurată de oameni veseli este exact ceea ce ai nevoie pentru a-ţi lua mintea de la perioada în care ne aflăm şi de la faptul că eşti singură.

Skype cu familia

Şi bineînţeles, nu există altceva în această lume care să te facă să te simţi mai puţin singură, mai puţin prost decât propria familie. Să o auzi pe mama ta care tot vorbeşte despre verişorii tăi enervanţi sau să te bucuri că tatăl tău continuă să-ţi povestească despre toate reţetele delicioase de mâncare ce le-a pregătit pentru sărbători, este tot ce ţi-ai putea dori vreodată.

Familia reprezintă o pătură caldă şi când simţi că îţi este prea cald, mai întinzi câte un picior afară, la aer, dar în rest, stai sub ea.

Aşa că, în această perioadă dacă eşti pe drumuri, de călătoreşti şi nu apuci să ajungi acasă, încearcă să vorbeşti pe o reţea de socializare faţă în faţă cu cei dragi sufletului tău şi le poţi prezenta şi atmosfera din locul în care te afli, cum ai decorat, care-ţi sunt prietenii, ce mănânci şi etc.

Familia se va bucura foarte tare să fie o parte a festivităţilor locului de care aparţii acum, atât de mult precum îţi place şi ţie ca ei încă să împărtăşească cu tine ceea ce fac în această perioadă.

Concluzii

Să fii singură de Crăciun poate fi o experienţă cu totul provocatoare, în special când eşti departe de casă însă, să nu uiţi că poţi face tot ce-ţi stă în putinţă pentru a improviza şi pentru a scoate ce este mai bun din orice situaţie ingrată.

Family together for Christmas

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top