Femini.ro

Cu ce să-mi hrănesc bebeluşul?

Despre şi pentru pitici

Cu ce să-mi hrănesc bebeluşul?

 

Eşti frustrată de toate acele informaţii contradictorii ce le auzi şi le citeşti ce au ca subiect principal felurile de mâncare cu care ar trebui să-ţi hrăneşti bebeluşul?

Dacă te afli în această ipostază, vezi mai departe care sunt sfaturile corecte din partea specialiştilor pentru a creşte un copil sănătos şi bineînţeles, fericit:

Bazează-te pe alergeni

Un studiu efectuat recent de cei de la „National Institute of Allergy and Infectious Diseases” a scos la iveală că dacă alegi să-ţi introduci în dietă, de mic, alimente ca şi nuci, alune, aceştia nu vor mai dezvolta o alergie la acestea în anii ce urmează.

Mai mult decât atât, bebeluşul care este expus la alte alimente potenţial alergenice, ca şi lactatele, ouăle, cerealele şi fructele de mare, prezintă un risc mult mai mic de a dezvolta vreo afecţiune, vreo boală autoimună.

Începe să-i oferi bebeluşului tău alune de la 4-6 luni; începe cu o linguriţă mică de unt de arahide şi introdu toate tipurile de alergeni în privinţa cărora îţi faci griji începând cu vârsta de 1 an.

Baby eating apple indoors

Arome

Între luna 4 şi luna 7, bebeluşul este mult mai receptiv la noi şi noi arome, mirosuri, gusturi, mai mult decât va fi vreodată, ne atenţionează specialiştii. În timpul acestei ferestre de 3 luni, oferă-i bebeluşului tău o gamă deosebit de variată de alimente, de la kale, la varză şi sfeclă. Nu-ţi face griji că va strâmba din nas sau nu va mânca deoarece ţelul tău principal este să-i formezi această paletă largă pe termen lung.

Axează-te şi pe carne

Pe la 6 luni, bebeluşul începe să se dezvolte şi mai mult la nivel cognitiv şi din această cauză va avea nevoie din ce în ce mai mult de lapte. Oferă-i alimente dense în nutrienţi, ca şi vitamina B6, B12, A şi D, dar şi colină deoarece acestea toate vor ajuta creierul să formeze anumite conexiuni, explică specialiştii.

Aici vom include gălbenuşurile de ou, carnea roşie- în special ficat şi peşte. Dacă alegi ca micuţul tău să fie vegan încă de mic, eşti invitata mea însă, se pare că nu este corect din punct de vedere nutritional, faţă de acesta.

Asezonează cu sare de mare

Din cauză că rinichii imaturi încă nu pot procesa bine sarea, experţii încurajează ca proaspetele mămici să apeleze la sarea de mare. Cu toate că ar fi de preferat să eviţi pe cât este posibil să-ţi hrăneşti copilul cu alimente procesate, sărate, puţin sodiu este vital pentru funcţionarea celulară.

Contează dacă este organic

Organofosfatii sunt pesticide deosebit de toxice şi sunt utilizaţi în mare parte în felurile de mâncare convenţionale, comune. Aceştia pot interfera cu dezvoltarea neurologică la copii chiar dacă aceştia sunt expuşi în faţa unui risc infim.

Dacă eşti de părere că alimentele organice sunt mult prea scumpe pentru bugetul familiei, îţi recomand cel puţin să eviţi unele fructe şi legume care, în momentul în care ajung să fie testate, prezintă cel mai mare reziduu de pesticide.

Cute adorable one year old baby with green eyes eating on table, spoon and plate

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top