Femini.ro

Cum afectează infertilitatea o relaţie?

Eşti mămică...

Cum afectează infertilitatea o relaţie?

Infertilitatea, de cele mai multe ori, este o problemă cu care femeile trebuie să se confrunte de unele singure. Sunt anumite platforme online de susţinere şi grupuri active, însă, din ce în ce mai multe doamne şi domnişoare aleg să-şi împărtăşească poveştile cu necunoscuţi de pe site-uri de socializare, lovindu-se strict de ce le era mai frică- de injurii şi vorbe urâte, jignitoare.

Mai mult decât atât, infertilitatea nu reprezintă un subiect principal pe care femeile ar trebui să-l discute cu partenerii lor. Pentru a descoperi o latură mult mai personală a infertilităţii, am întrebat câteva femei despre experienţele ce le-au afectat şi relaţia cu partenerul de viaţă.

Mă lasă să am momentele de “de ce eu?”

Acum doi ani de zile, Michelle în vârstă de 28 ani de ani era la serviciu când deodată a leşinat din pricina unei dureri abdominale acute. A ajuns de urgenţă la spital si i s-a spus să are un chist ovarian destul de mare şi are nevoie de operaţie pentru a înlătura masă.

Când s-a trezit, soţul avea o faţă extrem de înspăimântată; amândurora li s-a spus că dacă îşi doresc un copil, trebuie să se grăbească în următoarele 5-6 luni. 6 luni mai târziu, Michelle a mers la un specialist pentru a se consulta în vedere cu infertilitatea sa şi i s-a spus că are o afecţiune ovulatorie şi una ovariană.

A încercat de câteva ori inseminarea şi după injecţia numărul 4 s-a mai descoperit o mică problemă- aceasta se simţea cât se poate de vinovată.

Soţul, în ciuda atitudinii lui pozitive, o făcea câteodată pe ea să se simtă prost deoarece nu putea purta nici un fel de discuţie cu acesta în ceea ce priveşte infertilitatea.

În prezent, Michelle s-a îngrăşat 15 kilograme ca şi rezultat al stresului şi hormonilor.

Screen Shot 2016-03-01 at 3.08.49 PM

Mi-a spus că “îmi pierd timpul”

În decursul a 17 luni de zile, Tammy a trecut prin 5 rânduri de tratament cu medicamente ce induc ovulaţia şi nici unul nu a funcţionat. Analizele de sânge au arătat că nivelul de testosteron este deosebit de ridicat şi avea nevoie de steroizi pentru a optimiza fertilitatea.

Simţea că îşi pierde toate speranţele, mai ales că a adoptat o dietă sănătoasă, a mers la acupunctură, la masaje diverse, a renunţat la cofeină, a început să mănânce organic şi a continuat exerciţiile. În aceste momente soţul i-a spus că nu are rost să mai depună atât de multe eforturi deoarece nimic productiv nu se va întâmpla.

În zilele următoare, au încetat amândoi să mai bea. Una dintre cele mai frustrante părţi când vine vorba de consecinţele negative pe care le aduce infertilitatea este că dispare spontaneitatea în ale sexului.

Cu toate acestea, cei doi au găsit anumite modalităţi prin care să încingă lucrurile în dormitor- nu chiar în fiecare seară, însă o dată la două seri trebuia să se întâmple. Câteodată se bucura de tot ce se întâmplă, dar câteodată mult prea mult sex strică.

Screen Shot 2016-03-01 at 3.09.09 PM

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top