Femini.ro

Cum arată viitorul fără avorturile legale?

Sănătate

Cum arată viitorul fără avorturile legale?

La începutul acestei veri, femeile care au un cuvânt de spus în această societate au respirat uşurate când legea conform cărora avorturile legale nu mai erau permise şi trebuiau să treacă înafara legalităţii, a fost respinsă de Guvern.

Cu toate acestea, se pare că încă mai sunt state în lume care se luptă cu această nedreptate deoarece, de cele mai multe ori, avorturile legale fac mai mult un bine femeii în cauză decât rău.

Haideţi să vedem împreună cum ar fi viitorul fără avorturile legale şi ce s-ar întâmpla în acest scenariu groaznic:

Femeile vor încerca pe cont propriu să facă avort

Vor intra din nou în scenă avorturile făcute la “colţ de stradă”, în spaţii neigienice şi efectuate de persoane deloc calificate în domeniu având în vedere că sunt destul de multe medicamente şi produse casnice de mare ajutor în această “problemă”. Vor rezulta mai multe hemoragii, infecţii, anemii, infertilitate şi chiar moarte. În Chile, în perioada când avorturile erau banate, mai mult de 33 mii de femei erau trimise la spital, anual.

Cele peste 500 mii de femei ce au rămas însărcinate în fiecare an în urma violurilor sau prezintă un fetus care suferă de o boală cromozomială sau altele, vor fi forţate să ducă sarcina până la final

Stresul emoţional pe lungă durată ce va rezulta din acest fapt se poate agrava şi se poate creşte riscul apariţiei şi dezvoltării unei boli de inimă, de Alzheimer, de diabet şi bineînţeles, depresie.

Dar să nu mai vorbim de bebeluşii născuţi care ori vor suferi de o boală toată viaţa, vor fi handicapaţi şi inapţi pentru a duce o viaţă normală, fericită, ori vor rămâne pe drumuri sau în orfelinate din cauza femeilor ce nu şi i-au dorit sau le amintesc de un moment negru al vieţii lor.

gynecology

Mai mult de 1 milion de femei ar putea fi întemniţate

Tot în Chile, peste 113 femei au fost investigate în 2014 din cauza suspiciunilor că au făcut un avort la un moment dat sau au aşteptat să nască şi fetusul a fost omorât- deci tot avort se numeşte. 27 dintre acestea au fost găsite vinovate şi au fost pedepsite cu închisoarea sau cu amenzi extraordinar de usturătoare.

Încarcerarea femeilor din pricina acestui motiv destul de stupid, dacă stăm bine să ne gândim, deoarece pot exista cauzele mai sus menţionate, nu va face nimic altceva decât să cauzeze căderi emoţionale iar mai târziu probleme mentale deosebit de grave.

Mai mult decât atât, acestea sunt cu mult mai predispuse în faţa riscului de a dezvolta probleme ginecologice ca şi infertilitatea şi boli inflamatorii pelviene din cauza îngrijirilor minime din închisoare.

Pe de altă parte, frica de închisoare poate face unele femei ce au ales să facă un avort să fie cu totul ezitante când vine vorba de a merge la doctor; iar dacă un avort este incomplet, ceea ce se întâmplă în mai bine de 50% din cazuri, orice ţesut ce rămâne în uter poate cauza o potenţială infecţie mortală.

Aşa că, rămâne întrebarea: viitorul fără avorturile legale sună bine?

Business woman with headache

Continue Reading
You may also like...

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top