Femini.ro

Cum eviţi să te îmbolnăveşti de sărbători

Sănătate

Cum eviţi să te îmbolnăveşti de sărbători

 

Perioada sărbătorilor este cea mai minunată şi grozavă din an- asta bineînţeles până te îmbolnăveşti şi te doare gâtul, îţi curge nasul sau chiar ceva mai grav; sistemul imunitar este mai slăbit în momentul în care eşti stresată, nu mergi la antrenamente şi nu mănânci cum trebuie, la care se mai adaugă şi germenii şi bacteriile de la cozile lungi din magazine şi de la petreceri, explică specialiştii.

Să te îmbolnăveşti de sărbători nu este deloc un „must” şi cu ajutorul acestor strategii poţi ajunge cu bine la linia de finish:

Fă-ţi cumpărăturile online

Minimizează timpul pe care-l petreci la cozile supra-aglomerate din magazine şi supermarket-uri pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, explică specialiştii. Un studiu a scos la iveală faptul că bacteria colistrom se află pe 72% dintre cărucioarele din supermarket-uri şi bacteria E. Coli pe mai bine de 20% dintre ele.

Dacă trebuie neapărat să mergi la supermarket, îţi recomandăm să ai la îndemână şerveţele umede antibacteriene pentru a şterge mânerele în prealabil.

Consumers shopping for clothes

Mută-ţi antrenamentul în aer liber

Ironic, mersul la sală poate creşte considerabil şansa să te îmbolnăveşti şi să-ţi petreci cea mai frumoasă perioadă în pat, spun specialiştii.

Conform studiilor, se pare că 63% dintre echipamentele de la sală conţin virusuri de răceală şi gripă; greutăţile sunt cele mai contaminate, bicicletele şi banda prezentând cel mai mic risc.

Alege să alergi sau să mergi cu bicicleta proprie prin vecinătate şi prin acest lucru vei primi şi doza necesară de vitamina D, de la soare şi-ţi vei ajuta sistemul imunitar- dacă nu ai timp ziua, optează pentru o oră de fitness în timpul serii, fitness ce nu necesită echipament sau chiar yoga- pe propriul covoraş.

Ia-ţi precauţii la petreceri

Poate vei fi îngrijorată când va trebui să dai mâna cu alţi invitaţi, însă, dacă-i întâmpini în acest mod, nu cred că vei fi foarte bine văzută. Atunci, ce este de făcut? Specialiştii ne avertizează că bufeturile suedeze sunt cel mai mare inamic la petreceri şi nu neapărat atinsul mâinilor. De vreme ce mâncarea este lăsată la temperatura camerei pentru mai bine de două ore, nivelul de bacterie devine destul de ridicat pentru a o face aproape toxică.

Fă-ţi farfuria la începutul petrecerii pentru a evita această problemă.

Spală-ţi mâinile

Să presupunem că ai atins o suprafaţă care conţine bacterii- de orice tip ar fi acestea. Să ştii că asta nu înseamnă că vei suferi de cea mai groaznică răceală şi gripă din viaţa ta. Tot ce trebuie să faci este să-ţi freci mâinile cu apă şi săpun vreme de 20 secunde şi aşa îndepărtezi germenii dinainte că aceştia să între în organism.

Specialiştii ne sugerează să ne spălăm mâinile mult mai frecvent în săptămânile dinaintea sărbătorilor. Nu ai o chiuvetă în apropiere? Şerveţele umede sunt mai bune decât nimic.

Nu-ţi mai atinge faţa

Germenii nu pot ajunge în organism dacă tu nu-ţi atingi gura, ochii sau nasul; aşa că, de recomandat ar fi să te scapi de acest obicei inconştient. Studiile arată că indivizii îşi ating faţa în public de mai bine de 3 ori într-o oră, aşa, că, iată un risc major de îmbolnăvire!

Consumers shopping for clothes

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top