Femini.ro

Cum îţi pui în pericol intestinele?

Sănătate

Cum îţi pui în pericol intestinele?

O dietă bogată, echilibrată şi sănătoasă în probiotice şi prebiotice reprezintă cheia către dezvoltarea unei colonii de bacterii diverse în care intestinele tale sunt în siguranţă. Dar, să nu te aştepţi ca acest microbiom sănătos şi fericit să rămână pe poziţii având în vedere la câte bombe este supus organismul în fiecare zi.

Mai jos veţi găsi câţiva duşmani comuni ce-ţi pun în pericol bacteriile bune şi cum poţi proteja intestinele din faţa acestora:

Antibioticele

Vezi chiar acolo în nume: ANTIbiotic. Nu este nici o îndoială că aceste medicamente reprezintă o parte deosebit de importantă în arsenalul nostru modern medical şi că acestea s-au îmbunătăţit şi extins peste tot în lume, însă în prezent foarte mulţi efectiv abuzează de ele şi le folosesc chiar şi pentru cele mai mici afecţiuni.

Vei avea parte de o imunitate mult mai bună pe termen lung dacă le foloseşti doar atunci când ai nevoie cu adevărat de ele. Acasă, apa şi săpunul sunt destul de bune pentru a te spăla şi pentru a scăpa de microbi- evită pe cât posibil orice produse antibacteriene.

Anti-inflamatoarele

Problema cu acestea este extraordinar de importantă când eşti activă, din cauză că intestinele tale sunt deja predispuse la daune din cauza stresului indus de exerciţii, în momentul în care sângele oxigenat este pompat înafara muşchilor ce lucrează, lăsându-ţi sistemul digestiv să se descurce pe cont propriu.

Probioticele îţi ajută barierele intestinelor să se menţină puternice, chiar şi în aceste circumstanţe.

Color medicament pills spilled capsules on medical blue cloth

Îndulcitori artificiali

Studiile au scos la iveală faptul că îndulcitorii artificiali alterează bacteriile din intestine într-un mod ce produce intoleranţă la lactoză. Asta se întâmplă în momentul în care organismul nu poate digera întreaga cantitate grea de zahăr cu care este imbogatita dieta ta şi se induce stadiul de obezitate sau eşti predispusă la boli metabolice ca şi diabetul.

Dezvoltarea unei intoleranţe la glucoză poate fi cauza exactă pentru care persoanele ce aleg să bea suc dietetic nu fac nimic altceva decât să ia mult mai mult în greutate, chiar dacă au parte de mai puţin zahăr şi calorii.

Alimente procesate

Alimentele dulci rafinate şi mâncărurile procesate cauzează o explozie de toxine în intestinele tale. Când acest tip de bacterie preia controlul, creşterea în greutate este cea care urmează, aşa că, de recomandat ar fi să stai cât de departe poţi de toate aceste alimente procesate ce se găsesc pe rafturile magazinelor.

Anticoncepţionalele

Este ceva de care nimeni nu vorbeşte, dar acestea reprezintă o grijă în ale sănătăţii destul de serioasă. Anticoncepţionalele dar şi alte terapii pe bază de hormoni interacţionează cu flora din intestine într-un mod ce ţi-ar putea pune în pericol sănătatea iar asta din cauză că ele nu pot afecta doar sistemul reproducător şi doar atât.

Aşa cum ne place să credem că ai învăţat până acum, estrogenul şi progesteronul afectează hipotalamusul, sistemul nervos central, rinichii şi nu în ultimul timp intestinele- asta doar să numim câteva dintre efectele negative, însă trebuie să menţionăm că şi sistemul imunitar poate fi afectat, dând startul unor afecţiuni autoimune.

Femeile care iau anticoncepţionale prezintă un risc cu peste 50% mai ridicat de a dezvolta lupus.

Sad woman holding pill isolated on a white background

Continue Reading
You may also like...

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top