Femini.ro

Cum mi-au schimbat viaţa călătoriile de una singură

Îndrăzneşte!

Cum mi-au schimbat viaţa călătoriile de una singură

 

Nu mai aştepta pe absolut nimeni şi pleacă acum cât se poate!

Încă de mic copil mi-a plăcut să umblu peste tot; poate strămoşii mei erau nomazi sau poate sunt o femeie cu gene rrome deoarece de când îmi amintesc, tot ce mi-am dorit a fost să mă mut iar călătoriile au ocupat întotdeauna primul loc în viaţa mea.

Din cauză că n-am crescut într-o familie care să-mi împărtăşească aceeaşi iubire, aceeaşi pasiune, m-am văzut nevoită să merg în călătoriile alese de mine de una singură.

Mi-am jurat că într-o zi voi găsi un bărbat care să-mi arate lumea şi cu care mă voi căsători; excepţie făcând faptul că n-am făcut-o până azi.

Dacă eşti curioasă despre modul în care călătoriile de una singură mi-au schimbat viaţa, citeşte mai departe:

Realizezi că deţii controlul

Şi nu numai în călătoriile tale deoarece această senzaţie se va transmite în jurul serviciului, casei şi relaţiilor tale. Decizi unde doreşti să mergi, când să mergi şi cum, bineînţeles. Tu eşti cea care decide pe ce drum urmează să o apuci şi nu este nimeni acolo care să se certe cu tine pentru contrariul.

Nu trebuie să aştepţi, să te bazezi sau să depinzi de cineva

Hai să recunoaştem: câteodată cei din jurul nostru pot fi deosebit de enervanţi. Să călătoreşti singură înseamnă că nu trebuie să mai aştepţi încă o oră pentru că sora ta nu şi-a făcut părul iar acea buclă nu stă întocmai cum trebuia. Înseamnă că nu mai trebuie să alegi locurile în care nu este nimic amuzant de văzut din cauză că partenerul tău este mult prea simandicos. Dacă rămâi la itinerariul rigid al celor de lângă tine, vei ajunge să pierzi tot ce înseamnă atracţie şi spontaneitate.

Attractive young blond woman traveling on a train with a tablet held in her hand as she stares thoughtfully into the air

Un simţ de libertate

În călătoriile tale vei realiza că viaţa ta nu are limite; acestea există doar când tu ţi le impui de una singură. În mod clar poţi face tot ceea ce-ţi doreşti. Vrei să dormi toată ziua în Paris, uitându-te la turnul Eiffel? De ce nu? Să stai toată noaptea trează în Buenos Aires? Fă-o!

Te forţează să nu te mai bazezi pe nimeni

De vreme ce nu eşti cu un prieten sau cu partenerul, efectiv nu ai la cine să apelezi dacă lucrurile nu sunt exact aşa cum îţi doreai. Am observat că atunci când călătoresc singură, am tendinţa de a-mi face foarte mulţi prieteni noi, spre deosebire de acele dăţi când am ales să merg cu grupul meu şi să nu interacţionez prea mult cu localnicii.

Din această cauză cred că am parte de o experienţă mai bogată, mai cu înţeles şi-mi formez nişte amintiri cu care nu mulţi ar putea să se laude.

Devii mai tolerantă, mai empatică şi accepţi mai uşor diferenţele

Îţi dai seama că oamenii din toată lumea doresc aceleaşi lucruri; vorbim limbi diferite, mâncăm lucruri diferite, avem religii diferite, ne creştem copiii diferit însă suntem extrem de asemmanatori când experimentăm bucurie, iubire, tristeţe sau depresii chiar, care bineînţeles vin o dată cu acceptarea şi validarea din partea celor din jur, indiferent unde te-ai afla.

happy young woman tourist  tunis travel on road trip

More in Îndrăzneşte!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top