Femini.ro

Cum pot trece 9 luni fără a şti că eşti însărcinată?

Sarcina şi naşterea

Cum pot trece 9 luni fără a şti că eşti însărcinată?

S-a întâmplat din nou săptămâna trecută- o tânără de 25 ani din Marea Britanie a crezut că se confruntă cu o durere serioasă de stomac, când şocul vieţii ei s-a întâmplat- a născut un bebeluş în momentul în care stătea pe toaletă.

Putem înţelege că poţi să te declari surprinsă de faptul că te aşteaptă acasă o petrecere, însă, să nu ştii că eşti însărcinată? Luând în considerare toate schimbările fizice şi psihice prin care trece o femeie pe parcursul celor 9 luni, este aproape imposibil să nu-ţi dea ceva, orice, oricât de mic, de gândit.

Se pare că, fenomenul, cunoscut şi ca “sarcină criptică” este cât se poate de rar întâlnit, însă se poate întâmpla ca până în săptămâna 40 sã nu ai nici cea mai mică bănuiala că eşti însărcinată. Iată de ce!

Ai fost întotdeauna mai plinuţă

Femeile care se confruntă cu kilogramele în plus, nu vor observa schimbări fizice notabile, aşa că un bebeluş care creşte în burtică, poate fi considerat grăsime în plus.

Întotdeauna ai avut ciclu menstrual neregulat

Dacă niciodată acesta nu a venit la timp sau au fost luni în care a lipsit cu totul- asta se întâmplă din cauză că propriul tău corp aşa este construit sau din cauza sindormului ovarian polichistic.

Tocmai din acest motiv faptul că ai fi însărcinată nu-ţi vine prima dată în minte, ne anunţă specialiştii.

Testele de sarcină nu sunt întotdeauna de încredere

De vreme ce şansele sunt destul de mici ca să primeşti acasă un negativ fals când vine vorba de testul de sarcină, specialiştii estimează o şansă de mai puţin 1 %, însă, există- mai ales în momentul în care organismul tău nu produce destul de multi hormoni pentru ca testul să detecteze, sau dacă bei multă apă iar urina îţi este diluată.

Întotdeauna să ai un test de rezervă la care să apelezi şi dacă apar simptome ca şi greaţa sau întărirea sfârcurilor, de recomandat ar fi să laşi un medic să te consulte.

5912570061_2509f273dd_o

Bebeluşul este deosebit de liniştit

Este normal ca bebeluşul să înceapă să se mişte sau să lovească când eşti însărcinată în al doilea trimestru, însă nu toţi sunt la fel. Deasemeni este posibil ca micuţul să se mişte din cauză că placenta se află în faţă lui, însă, sunt şi cazuri în care femeia nu simte absolut nimic.

Confunzi semnele cu cele de pre-menopauză

Pe la vârsta de 45-46 ani, femeile experimentează anumite schimbări în ciclurile lor normale şi acestea sunt cunoscute ca făcând parte din afecţiunea mai sus menţionată: ciclu menstrual iregulat, o perioadă în care acesta se opreşte, creşterea în greutate şi schimbări de comportament.

Toate acestea pot reprezenta semne clare că ai fi însărcinată, deasemeni.

Întotdeauna ai avut un stomac sensibil

Dacă de cele mai multe ori te confrunţi cu greaţă, ameţeală, balonare şi alte probleme de stomac, atunci probleme ce vin o dată cu sarcina ţi se vor părea normale şi floare la ureche deoarece “este doar o iritaţie a tractului intestinal”.

Screen Shot 2016-03-01 at 3.17.57 PM

Continue Reading
You may also like...

More in Sarcina şi naşterea

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top