Femini.ro

Cum poţi scăpa de durerea provocată de venele varicoase

Sănătate

Cum poţi scăpa de durerea provocată de venele varicoase

 

Venele varicoase, fie de sunt mov sau albastre, mai mici sau mai mari pot cauza durere şi inflamaţii la nivelul părţii de jos a picioarelor şi acestea sunt simptomele pe care le experimentează mai mult de 40 milioane de americani- conform studiilor.

În momentul în care pereţii venelor sunt puşi în pericol, transmisia sângelui se face aproape impară, cauzând umflare, schimbare de culoare şi chiar sângerare.

În cele din urmă, un tratament inadecvat poate duce la probleme serioase de sănătate.

Aceste fiind spuse, haideţi să vedem împreună cum poţi scăpa de durerea provocată de venele varicoase:

Woman in computer room with feet up drinking coffee

Cauze comune

Vârsta- o dată cu vârsta, venele devin mai slăbite şi pierd din elasticitate iar sângele nu ajunge să mai circule în aceeaşi cantitate peste tot;

Femeile şi sarcina- hormonii feminini au tendinţa de a lărgi aceşti pereţi ale venelor şi din această cauză femeile sunt pe primul loc înaintea bărbaţilor când vine vorba de această afecţiune.

Obezitatea- se pune foarte mare presiune pe vene în momentul în care se vorbeşte despre greutate mare.

Inactivitate- în acest caz muşchii slăbesc şi venele deasemeni.

Statul în picioare vreme îndelungată- persoanele ce au un job ce necesita statul în aceeaşi poziţie inactivă pentru multă vreme pot suferi de o circulaţie nepotrivită a sângelui ce duce bineînţeles la condiţia în cauză.

Venele varicoase pe lângă faptul că sunt total inestetice, nu ar trebui lăsate netratate de vreme ce pot cauza adevărate probleme de sănătate.

  1. Masajul

Masajul reprezintă unul dintre cele mai eficiente moduri de a scăpa de durerea adusă la pachet de venele varicoase. Un studiu a scos la iveală faptul că aceste masaje sunt eficiente deoarece eliberarea de durere este asociată cu eliberarea de endorfine.

Mai mult decât atât, masajul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută prevenirea agravării bolii.

  1. Sprijin dietetic

O dietă sănătoasă este necesară oricărui tratament pentru această afecţiune. Un studiu a scos la iveală faptul că persoanele care fumează, care consumă alcool şi carne de cel puţin 2 ori pe săptămână prezintă simptome mult mai avansate şi dureri mai mari faţă de persoanele ce nu au aceste obiceiuri.

  1. Creşte activitatea fizică

Pe lângă faptul că această contribuie la sănătatea generală, activitatea fizică poate ajuta la prevenirea şi reducerea dezvoltării venelor varicoase, aşa cum arată majoritatea studiilor. Exerciţiile regulate ajută la eliberarea de presiune de la nivelul acestor vene prin întinderea lor şi întărirea acestora şi reduce şi riscul dezvoltării acesteia.

Două remedii comune dar nedovedite

Contrar cu ceea ce se crede în majoritatea cazurilor, nu există studii care să sprijine eficienţa oţetului de mere şi/sau a compresiilor cu ajutorul ciorapilor medicinali.

Când vine vorba de ciorapi, medicii precizează că există doar un sentiment intuitiv că aceştia ar ţine progresia venelor în frâu şi condiţia nu va mai avansa.

Mai mult decât atât, nu există studiu medical care să sugereze potenţialul oţetului de mere la nivelul venelor varicoase.

Concluzii: chiar dacă metodele sugerate mai sus te pot scăpa de durere, persoanele care suferă de pe urma acestei condiţii sunt încurajate să caute ajutor medical profesionist pentru un tratament mai permanent.

Closeup portrait of a man`s and woman`s legs during a date

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top