Femini.ro

Cum să ai grijă de pielea ta în sezonul rece

Întreţinere

Cum să ai grijă de pielea ta în sezonul rece

Venirea anotimpului rece le trezește zâmbetul pe buze celor mici, dar pentru doamne este un adevărat coșmar. Aerul rece și vântul aprig nu fac altceva decât să subţieze bariera de protecție a pielii, fragilizând-o. Pielea devine uscată, crapă, se irită, apar eczeme și chiar dermatită de contact. La toate aceste simptome ce definesc o piele uscată contribuie și aerul prea cald din cămin. Dacă și tu ai o piele uscată și nu știi cum poți să previi eventualele probleme asociate cu venirea anotimpului rece, rămâi pe femini.ro pentru a descoperi ce trebuie să faci.

1. Pune accent pe hidratare

crema de fata1

Hidratarea este nu numai un pas important din rutina zilnică de îngrijire a pielii, dar și unul de prevenţie al multor probleme. Poţi să previi eventualele probleme asociate cu venirea anotimpului rece dacă pui accent pe hidratare. Folosește dimineața și seara o cremă adaptată nevoilor tenului tău, care să îl hidrateze profund și să prevină deshidratarea. Și deși ți-ai putea spune că în această perioadă soarele nu este atât de agresiv ca în timpul verii, ți-aş spune să nu te ghidezi după asta. Soarele este acolo și arde pielea iar asta în timp duce la semne vizibile. Alege așadar o cremă pentru zi care să aibă și factor de protecție UV.

2. Ajută pielea să se menţină hidratată

Dacă vrei ca produsul de hidratare pe care îl folosești pentru ten să pătrundă în straturile profunde asigurând o hidratare optimă, este esenţial să nu treci peste exfoliere. Lucrul acesta este posibil prin înlăturarea celulelor moarte de pe piele odată ce este aplicat un produs de exfoliere. În plus, după utilizarea acestuia pielea își recapătă strălucirea de altădată. Nu uita! Mizează pe un exfoliant cu particule fine abrazive astfel încât să nu cauzeze pielii fragile.

scrub-2

3. Scurtează duşurile fierbinți

Pesemne după mult timp de stat afară în frig un duş fierbinte rezonează cu un dulce răsfăţ. Și totuși, dacă prelungeşti acest răsfăţ s-ar putea să îți cauzeze pielii. Apa fierbinte o fragilizează și deshidratează. În final textura acesteia are de suferit. Așadar scurtează timpul acordat duşului la 10 minute și nu mai mult de unul pe zi.

4. Îmbracă-te cu o pijama călduroasă și moale

Dacă ai o piele sensibilă și predispusă la eczeme, alege haine din fibre naturale precum bumbacul. O pijama moale, pufoasă și călduroasă fabricată din bumbac este tot ce îi trebuie pielii tale. Pe de altă parte, evită fibrele sintetice care pot cauza iritaţii la nivelul pielii corpului.

5. Poartă mănuși călduroase

manusi-2

O primă cauză a deshidratării pielii mâinilor o constituie frigul de afară. Investeşte într-o pereche de mănuşi călduroase din bumbac care te pot ajuta să îți menţii astfel pielea hidratată și catifelată. Poţi încerca un truc care dă roade, și anume aplică un strat generos de cremă pe mâini, după care poartă mănuși subţiri până a doua zi. Dimineața ai să vezi rezultatul spectaculos.

6. Folosește o loţiune cu acid salicilic

Dacă pielea de pe brațe este excesiv de uscată, poți să previi eventualele imperfecţiuni dacă alegi să o hidratezi cu o loţiune cu acid salicilic care să îndepărteze celulele moarte și să redea frumusețea.

7. Folosește o soluție de curăţare fără săpun

Spălatul des pe mâini nu este numai o condiţie pentru a-ți menține sănătatea, dar și pentru a preveni infectarea cu diverşi viruşi și bacterii. Însă folosirea excesivă a produselor de curăţare pe bază de săpun sau alcool duc la deshidratarea pielii. Folosește așadar un produs de curăţare zilnică fără săpun sau alcool, ca să îți menţină pielea hidratată.

8. Fă-ţi singură un scrub

Prepară-ţi din puțin zahăr brun și miere bio un scrub care să te ajute să îți menţii pielea frumoasă și catifelată. Aplică din acest scrub pe pielea uscată și deshidratată a corpului, masează gentil și ai să vezi efectele spectaculoase. În timp ce mierea are proprietăți antibacteriene, antiseptice, cicatrizante și hidratante, zahărul brun exfoliază blând și prin masaj este stimulată circulaţia sângelui ce este importantă pentru o piele frumoasă.

9. Folosește o loţiune cu acid lactic

Dacă pielea picioarelor și a brațelor este excesiv de deshidratată, poți folosi o loţiune de corp cu 12% acid lactic. Poţi încerca de asemenea şi o baie în lapte care este un adevărat răsfăţ pentru trup. Acidul lactic din lapte exfoliază pielea, înlătură celule moarte și o hidratează în straturile profunde.

10. Portă ciorapi groşi

Nu uita de pielea picioarelor pentru că și aceasta este supusă deshidratării. Exfoliază pielea folosind o pilă specială sau un scrub, după care aplică o cremă puternic hidratantă și apoi poartă ciorapi groşi din fibre naturale.

Tu cum alegi să ai grijă de pielea ta în sezonul rece?

Descoperă la ce este bun uleiul de măsline!

Află de ce este considerată mierea un panaceu universal!

Află care sunt cele mai bune măşti pentru tenul tău!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top