Femini.ro

Cum să ai mâini hidratate și catifelate pe timp de iarnă

Întreţinere

Cum să ai mâini hidratate și catifelate pe timp de iarnă

Cum să ai mâini hidratate și catifelate pe timp de iarnă

Pielea mâinilor devine vulnerabilă în sezonul rece. Frigul, umezeala, aerul cald din casă dar și substanţele chimice din detergenţi o agresează şi sensibilizează. Pielea suferă iar asta nu numai că se simte, dar se și vede. Cum să ai mâini hidratate și catifelate și pe timpul iernii? Vezi sfaturile noastre de mai jos.

Poartă mănuși

Privite adesea doar ca pe niște accesorii vestimentare și atât, mănuşile oferă mai multă protecție mâinilor decât ne-am fi gândit. Expunerea la ger și mai ales pe o perioadă îndelungată poate pune viaţa în pericol, nu se mai pune problema că mâinile crapă și degeră iar asta pentru că extremitățile sunt foarte sensibile. Prin mâini, picioare și cap se pierde o mare parte din căldura corpului și tocmai de aceea acestea trebuie să fie bine acoperite.

Ca să ai pielea mâinilor hidratată și catifelată chiar și pe timp de iarnă, poartă mănuși cât mai călduroase și dintr-un material de bună calitate. Poate fi piele sau lână, dar important este ca mâinile să nu sufere din pricina frigului iar asta pentru că s-ar putea usca și crăpa.

Hidratează mâinile cât mai des

O piele frumoasă este mai întâi de toată una hidratată. Poți să beneficiezi de o piele hidratată dacă consumi zilnic cât mai multe fructe, legume, supe, salate, smoothie-uri, milkshake-uri, sucuri din fructe și legume sau apă plată. O alternativă rapidă prin care poți să ai o piele fină și hidratată constă în aplicarea unui strat de cremă de cât mai multe ori pe zi.

Astfel, hidratează cât mai des pielea mâinilor, mai exact de câte 5-6 ori pe zi. O singură aplicare pe zi nu este suficientă iar asta în comparație cu factorii externi nocivi. Ce cremă de mâini să alegi? Există multe variante pentru care ai putea opta, dar trebuie să înclini pentru una care să îți ofere atât hidratare pielii, hrănire, dar și reparare. Poți obţine toate acestea dacă alegi o cremă pe bază de ingrediente naturale fără substanţe chimice iritante sau parabeni, cu uleiuri nutritive, care să se absoarbă ușor în piele hrănind prin vitaminele pe care le conține, mai ales E care și reface ţesturile afectate.

Evită contactul mâinilor cu detergenţii

Miros plăcut și promit o curăţare ca la carte, dar, intrați în contact cu pielea, o agresează. Detergenţii constituie o mare problemă pentru sănătatea și frumusețea pielii mâinilor. Fie detergenţi de vase, de rufe sau pentru diverse suprafeţe, toți conţin substanţe chimice ce sunt agresive cu pielea mâinilor. Ce poți face în schimb? Folosește în locul săpunului de mâini care este agresiv un altul cu un ph asemănător cu cel al pielii care să aibă cremă în compoziţie. În rest, poți evita contactul direct prin purtarea unor mănuși de menaj.

Tu la ce soluții apelezi iarna ca să ai mâini hidratate și catifelate? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Vezi cum să îţi faci un balsam de buze acasă!

Descoperă cum să ai grijă de pielea ta în sezonul rece!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top