Femini.ro

Cum să ai mereu buze frumoase

Întreţinere

Cum să ai mereu buze frumoase

Cum să ai mereu buze frumoase

Buzele frumoase sunt un veritabil simbol al senzualităţii feminine. Totuși, dacă nu te-ai născut cu niște buze cărnoase precum cele ale Angelinei Jolie, poți să le dai un farmec aparte respectând anumite reguli.

1. Hidratează-le mereu

Hidratarea vine clar din interior. Pentru buze frumoase, consumă zilnic lichide care te ajută și să ai o piele hidratată. De asemenea, foarte important este să le hidratezi şi din exterior iar asta zi de zi. Când sunt supuse razelor soarelui, aplică un produs cu spf. Ce să folosești pentru hidratare? Folosește un balsam delicat cu pielea buzelor cu uleiuri nutritive, ceară și vitamine. În timp ce uleiurile hidratează, hrănesc și dau un luciu plăcut, vitaminele repară precum vitamina E.

2. Exfoliază-le

Exfolierea reprezintă un pas important în menţinerea frumuseţii și sănătății buzelor. Ajută la înlăturarea celulelor moarte și facilitează absorbţia produsului hidratant. Cum să le exfoliezi? Poţi folosi o periuţă curată de dinți sau îți poți prepara un scrub din miere naturală de albine și zahăr. De asemenea, poți aplica doar mierea pe care să o masezi gentil, după care să o ștergi cu ajutorul unui șervețel umed. Trebuie să știi că acest produs apicol are proprietăți antibacteriene, cicatrizante, emoliente, dar este şi foarte bun pentru exfoliere. Ce mai poți folosi în schimb? Poţi folosi o altă combinaţie minunată pentru buze, și anume ulei de măsline extra virgin și zahăr.

3. Evită mâncărurile sărate sau picante

Știai că mâncarea foarte sărată sau condimentată îți poate dăuna frumuseţii buzelor? Cum așa? Este nevoie de puțin timp să consumi ceva sărat sau picant ca să observi mai apoi cum buzele își schimbă total aspectul, așadar evită să faci asta.

4. Evită să lingi mereu buzele

Știai că lingând mereu buzele nu le hidratezi ci și le usuci și mai rău? Dacă ești deshidratată, atunci și buzele suferă, însă nu trebuie să le lingi întruna. De ce? Pentru că saliva uscată pe buze favorizează deshidratarea acestora. Rezultatul? Buze uscate și crăpate, așa că evită să mai faci așa.

5. Apelează din când în când la un tratament

Poate îți sună greu de crezut, dar și buzele au nevoie uneori de un tratament de îngrijire. Nu trebuie să te gândești la cine știe ce produse cu preţuri piperate, ci la ingrediente naturale care odată aplicate hidratează, hrănesc și tratează problemele existente. De exemplu, poți folosi ulei de măsline extra virgin care este un excelent agent de emoliere, ulei de migdale, ulei de jojoba etc. Ai nevoie doar de un strop de ulei nutritiv, un masaj delicat al buzelor iar rezultatele te vor încântat fără doar și poate. Mai poţi folosi și miere naturală de albine. Aplici puțină miere de albine, execuţi același masaj pentru a facilita hidratarea, o lași câteva minute și după îndepărtare vei vedea că sunt mai fine, catifelate și hidratate. În plus, aceste metode nu sunt costisitoare dar eficiența lor te face să devii dependentă de ele.

Tu cum îți ingrijeşti buzele? Împărtăşeşte-ne din trucurile tale pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top