Femini.ro

Cum să calmezi un copil agitat sau stresat

Despre şi pentru pitici

Cum să calmezi un copil agitat sau stresat

 

Câteodată o respiraţie adâncă, serioasă chiar nu este soluţia salvatoare pentru copilul tău agitat şi trebuie numaidecât să apelezi la tehnici minune să-l calmezi numaidecât.

Când micuţul tău are nevoie de o eliberare de tensiune, încearcă una din aceste trucuri de mai jos scoase foarte greu de la specialişti şi de la cititoarele noastre:

  1. Încearcă o inversiune

Vreme de secole, se pare că dacă doreai să-ţi calmezi copilul trebuia să-l aduci cu capul mai jos de nivelul inimii. Fie de este vorba de o poziţie relaxantă pentru acesta, încearcă ori să-l pui tu aşa, ori să practicaţi împreună statul în cap- asta bineînţeles dacă este destul de măricel, în acest mod sistemul nervos va putea să controleze corpul ce răspunde în mod negativ la stres.

Baby upside down going to pool water

  1. Vizualizează un loc liniştit

Studiile au arătat că vizualizarea este deosebit de benefică  pentru populaţie, în general, deoarece reduce nivelul de stres. Roagă-ţi copilul să-şi închidă ochii şi să se imagineze într-un loc calm, liniştit. Mai apoi, ghidează-l uşor întrebându-l despre cum miroase, cum arată şi cum se simte acolo.

  1. Bea apă

Deshidratarea este strâns legată de reducerea performanţei mentale, aşa cum o spun toate studiile. Dacă doreşti să-ţi calmezi copilul, pune-i un pahar cu apă rece pe care să o bea deosebit de încet. Poţi încerca să faci acest lucru cu el şi vei observa şi tu efectele calmante asupra sistemului tău nervos.

  1. Cântă tare

Fiecare dintre noi cunoaşte efectele pe care le are cântatul melodiei preferate asupra organismului, mai ales când vine vorba de stres. Dar, actul fizic în sine, tare, cât se poate de tare, chiar dacă poate eşti afonă, promovează eliberarea, producţia de endorfine, chimicalele de „simţit bine” ale creierului.

  1. Desenează

Nu numai că această acţiune îi va oferi creierului ceva la care să se concentreze înafară de factorul ce l-a stresat dar mai mult decât atât, participarea la arte vizuale se află în strânsă legătură cu eliberarea de stres, în general.

Bright closeup portrait of adorable happy baby

  1. Sari coarda

Setează un timp de două minute, spre exemplu, pune muzică şi provoacă-ţi copilul să sară pe ritmul acelei melodii pe care ai ales-o. Dacă micuţul tău nu este capabil să sară coarda, joacă un altul  perfect pentru acesta.

  1. O baie fierbinte

După o zi lungă la serviciu nu este nimic mai relaxant decât o baie fierbinte cu luminile stinse şi nici un fel de întrerupere; asta se aplică şi în cazul copiilor tăi.

Foloseşte acest timp dedicat băii pentru a-ţi ajuta micuţul să se destreseze şi să uite de activităţile de peste zi. Fă-i cunoştinţă cu câteva jucării pentru baie şi permite-i să se relaxeze atât cât doreşte.

  1. Privitul peştilor

Te-ai întrebat vreodată de ce întotdeauna există câte un acvariu în spital şi în centrele medicale? Se pare că privitul acestora, conform unor studii, reduce presiunea sangvină şi bătăile inimii.

Mai mult decât atât, cu cât este mai mare acvariul, cu atât şi efectele vor fi mai benefice. Data următoare când doreşti să-ţi calmezi copilul şi nimic nu funcţionează, alege o astfel de „terapie”.

More in Despre şi pentru pitici

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top