Femini.ro

Cum să devii o persoană norocoasă în viaţă?

Îndrăzneşte!

Cum să devii o persoană norocoasă în viaţă?

 

Te-ai uitat vreodată în jurul tău şi te-ai întrebat de ce alţii sunt într-un fel şi tu nu poţi fi deloc o persoană norocoasă? Ai impresia că unii au prea mult, fie de este vorba de viaţa amoroasă, de carieră, de familie sau lucruri mici de zi cu zi, pe când ţie nu ţi se mai întâmplă ceva deosebit.

Deci? Ce îi separă pe aceştia de tine? Este ceva ce fac diferit sau pur şi simplu s-au născut în acest mod?

Aşa că, haideţi să vedem împreună cum poţi să devii o persoană norocoasă în viaţă şi ce implică acest tip de noroc:

Ce-i separă de restul lumii?

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că primul lucru diferit la o persoană norocoasă este că aceasta este mai extrovertită decât una mai puţin norocoasă. Aceştia au descoperit că celor norocoşi le este mai uşor să vorbească, au tendinţa să zâmbească mai mult şi prezintă un contact vizual direct mult mai puternic decât a doua categorie. Aceste tendinţe cresc norocul deoarece întâlnesc mai multe persoane şi se conectează mai uşor, din această cauză fiind deschişi la mai multe oportunităţi.

A doua mare diferenţă este că o persoană norocoasă are tendinţa de a fi mai relaxat; anxietatea afectează performanţa.

A treia şi ultima diferenţă este îmbrăţişarea experienţei; oamenii de ştiinţă au descoperit că o persoană norocoasă este mult mai predispusă la a încerca lucruri noi şi de a merge în locuri noi. Spre exemplu, îi va place mult mai mult să călătorească, să vorbească cu oameni noi, să creeze oportunităţi şi să-şi pornească propria afacere.

happy young woman tourist  tunis travel on road trip

Deschide-ţi mintea

Doar din cauză că nu poţi duce la bun sfârşit un lucru, nu-l poţi avea, asta nu înseamnă că totul în faţa ta se sfârşeşte. Dacă te concentrezi fără pauză pe ceea ce nu poţi face, pe un singur tel, există o şansă foarte mare să pierzi foarte multe oportunităţi care sunt, de cele mai multe ori, mai valoroase. Când eşti deschis la noi experienţe şi locuri, îi oferi norocului o şansă şi mai mare în viaţa ta.

Aşa cum am spus de atâtea ori, nu este vorba de a fi cel mai deştept, cel mai inteligent. O atitudine bună şi o consistenţă, o calitate, sunt mult mai importante.

Menţine o atitudine pozitivă

O persoană norocoasă are tendinţa să privească cea mai bună parte a lucrurilor. Spre exemplu, când are loc un accident de maşină, o persoană pesimistă se va gândi la inconvenienţe, de vreme ce o persoană norocoasă poate spune: din fericire, nimeni nu este ranit.

Această gândire îţi oferă extraordinar de multe beneficii deoarece dacă eşti pozitiv, eşti mult mai dornic să înveţi şi să încerci lucruri noi deoarece aştepţi să se întâmple lucruri bune de pe urma acestora.

Încearcă altceva dinafara zonei tale de confort

De fiecare dată când facem ceva dinafara rutinei noastre, există o frică a noastră interioară că vom ajunge să arătăm stupid sau vom avea parte de un eşec. Însă, o persoană norocoasă ştie că este normal să se simtă în acest mod când este vorba de ceva nou.

Să te simţi ciudat este o parte simplă a procesului ce duce către succes.

Close up of ball on roulette wheel in number thirteen

More in Îndrăzneşte!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top